Sterren kijken door je plat dak

Dakvenster plat dak EPDM

We zijn er ons steeds meer van bewust dat we contact met de natuur nodig hebben. Voor onze gezondheid. Zowel lichamelijk als mentaal. Je trekt vaker je wandelschoenen aan en trekt het bos in. Je neemt de kleuren, geuren en natuurgeluiden in je op. Je geniet van mooie uitzichten en van de wolkenpracht in de lucht. Je ervaart dingen die je in het dagdagelijkse leven helemaal niet opmerkt. Maar die wandeling is slechts een beperkt blokje tijd in je anders drukbezette agenda. De rest gaat op in werk, huishouden of andere verplichtingen. Start daarom bij de basis.

Maak vanuit je eigen woning zoveel mogelijk contact met de natuur. Heb je plannen om te bouwen of verbouwen? Is de strakke stijl met een plat dak helemaal jouw ding? Steek dan je plat dak niet helemaal dicht tot een donkere vlakte. Zie de zon schijnen en de wolken passeren. Ga ‘s avonds sterren kijken door je plat dak met deze oplossingen.

Een dakraam in je plat dak voor lichtinval en ventilatie

Je kent het dakraam ongetwijfeld als raam in een schuin dak. Maar weet dat een dakraam ook perfect in een plat dak te plaatsen is. Wil je wat verse lucht? Met een druk op de knop gaat je dakraam open. Wordt het toch te warm? Dan bedien je ook met een eenvoudige druk op de knop de zonnewering aan de buitenzijde van je dakraam. Zoek je een oplossing voor een ruimte die dieper onder je plat dak zit? Denk dan aan een dakraam met lichttunnel om toch daglicht naar binnen te trekken. Met een extra afdekschelp houd je bovendien het gekletter van regen of hagel buiten. En wordt je woning energiezuiniger.

Een lichtkoepel in je plat dak als budgetvriendelijke oplossing

Een lichtkoepel is meestal gemaakt van kunststof. Zoals het woord zegt heeft de lichtkoepel een bolle vorm. Lichtkoepels komen in verschillende maten of isolatiewaardes. Er is dus keuze genoeg om de beste oplossing te vinden voor jouw plat dak.

Een lichtstraat in je plat dak voor maximale lichtinval

Een lichtstraat is een lang raam of een lange opeenvolging van ramen in je plat dak. Hierdoor valt er over een langere afstand natuurlijk licht binnen in je leefruimte. Leg je in je zetel, laat de tv even voor wat het is en richt je blik op de mooie hemel boven je hoofd.

 

Laat je door EPDM Solutions adviseren voor de beste lichtoplossing voor jouw plat dak.

 

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Jouw plat dak perfect geïsoleerd en afgewerkt tot in de puntjes?

Vraag je gratis plaatsbezoek en offerte aan

Regelmatig tips in je mailbox?