Werkwijze

Jouw plat dak laten (her)bekleden met EPDM? Dat is een strak plan. Maar hoe werkt het?

Kom hier te weten hoe het ervaren team van dakdekkers, projectcoördinatoren en logistieke medewerkers van EPDM Solutions jou een vlot en zorgeloos traject richting een piekfijn afgewerkt plat dak bezorgen.

De rode draad doorheen onze werkwijze is ons uniek dakdossier. Hierin bundelen we alle stappen, krijg je de technische informatie van de materialen en vind je alles om mogelijke premies aan te vragen.

Stap 1: klantenbezoek

EPDM_Customer Journey_1-Klantenbezoek

Projectadviseur Dieter

Als eerste stap leren we jou als klant graag beter kennen. We gaan na

  • waarmee we jou kunnen helpen.
  • hoe jouw dakproject er precies uitziet.
  • welke wensen je hebt.

Onze projectadviseur komt bij jou langs en luistert naar jouw verhaal. Je krijgt een gedegen uitleg over hoe we te werk gaan en waarom EPDM Solutions de ideale partij is om jouw dakwerk aan te pakken.

Gaat het over een nieuwbouwproject, dan volstaan de plannen om een nauwkeurige raming te maken. Als de bouwwerken voldoende gevorderd zijn, komen we nog eens langs om verdere mogelijkheden te bespreken.

Stap 2: dakbezoek

Om jouw bestaand plat dak van een nieuw EPDM pak te voorzien, kijken we eerst naar de huidige staat. Niet vanop afstand of met een ruwe inschatting. We gaan effectief het dak op met de nodige meetinstrumenten. Zo kunnen we perfect nagaan wat er moet vervangen worden en wat niet.

Is je plat dak voldoende geïsoleerd? Zullen er extra steunbalken nodig zijn voor de lichtstraat of dakkoepel die je graag wil? Dit zijn zaken die we vanachter een bureau niet kunnen opmerken en die we dus grondig ter plaatse bekijken.

Bij een nieuwbouwwoning vragen we hiervoor advies aan je architect. Zo wordt onze expertise tot in de puntjes in jouw meetstaat opgenomen en kom je nooit voor verrassingen te staan.

EPDM_Customer Journey_2-Opmeting

Stap 3: opmaak van de offerte

EPDM_Customer Journey_3-Offerte

Pas als we alle nodige informatie hebben, halen we onze rekenmachine boven. Vanuit onze jarenlange ervaring weten we precies welke gegevens nodig zijn voor een prijsvoorstel waar jij blij van wordt.

  • We werken efficiënt, waardoor je werkuren bespaart.
  • Onze materialen zijn duurzaam en kwalitatief. Hierdoor ligt het offertebedrag misschien iets hoger dan bij andere dakbedekking. Maar EPDM gaat een stuk langer mee en kost je veel minder aan onderhoud en herstellingen. De meerprijs heb je dus snel terugverdiend.

Zijn er factoren die de stabiliteit beïnvloeden? Is er klimatisatie in de ruimte onder het plat dak? Zijn er andere zaken waar we rekening moeten mee houden? Wij weten dit aan te pakken. Tijdens elke fase van het project zorgen we dat alles volgens de regels verloopt.

Bovendien ontvang je van ons een handig overzicht van alle premies waar jij recht op hebt.

Stap 4: planning

Efficiënt werken vraagt een goede planning. Zeker voor jou, want je weet uiteraard graag wanneer je ons over de vloer krijgt en hoe lang de dakwerken gaan duren. Zo kan je de nodige voorbereidingen treffen.

Maar ook voor ons. We voorzien de juiste dakwerkers, de nodige materialen, eventuele extra’s, … We zetten dit tot in de puntjes uit. Zo ondervind jij tijdens de uitvoering zo weinig mogelijk hinder van onze aanwezigheid.

EPDM_Customer Journey_5-Planning

Stap 5: bestellen van materialen

EPDM_Customer Journey_4-Bestelling materialen

Deze stap valt samen met het opmaken van de planning. Bij het prikken van een datum voor het uitvoeren van de dakwerken, bestellen we ineens alle materialen. Voldoende in aantal en ruim op voorhand. Zo ben je zeker van een vlekkeloos verloop van de dakwerken.

De materialen staan de dag voor de start van de werken klaar. Onze magazijniers en dakdekkers maken hierover achter de schermen goede afspraken. Alles wat nodig is voor jouw project, wordt verzameld. Klaar om op te laden voor transport.

Ook hiervoor reken je bij EPDM Solutions op een gestroomlijnd proces.

Stap 6: uitvoering van de werken

Het is zover. We staan op het afgesproken tijdstip bij jou voor de start van de werken. We zijn goed voorbereid. Het team van ervaren dakwerkers kreeg de juiste instructies en weet dat een vlotte afwerking voor jou van groot belang is.

De voor de hand liggende materialen zijn isolatie, rollen EPDM en lijm. Heeft jouw dakproject nood aan specifieke materialen of werktuigen? Bijvoorbeeld door moeilijke toegankelijkheid of hoge hoogte van je dak? Geen probleem. Dit hebben we allemaal op voorhand ingecalculeerd in de prijs en de planning. Ook regelen wij alles met de gemeente voor het vrijhouden van parkeerplaatsen of het plaatsen van het materiaal. Jij hoeft helemaal niets te regelen.

EPDM_Customer Journey_6-Levering materialen
EPDM_Customer Journey_7-Opstart werken

Stap 7: opvolging en oplevering

ADayInTheLifeOfRoy-16

Projectleider Roy

Elk team heeft een verantwoordelijke. Deze persoon is jouw aanspreekpunt gedurende de werken. Heb je dus vragen of bezorgdheden? Dan ben je bij de werfleider aan het juiste adres. Dankzij de goede coördinatie verlopen de werken vlot. 

Is alles klaar? Dan doet onze expert een grondige eindcontrole. Kwaliteit, netheid en precisie worden nog eens extra onder de loep genomen. We voegen het bijhorende rapport en instructies voor onderhoud toe aan jouw dakdossier.

Stap 8: service na verkoop

Jouw project vlot, goed, netjes en vooral zorgeloos afwerken. Dat is de missie die het voltallige EPDM Solutions team hoog in het vaandel draagt. Ze staan altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden en alle nodige info te bezorgen.

Als kers op de taart ontvang je alle nodige documenten om bij je premie-aanvragen toe te voegen.

Klik hier door naar de pagina voor dienst na verkoop.

Thijs aan het bellen met een klant

Bestuurder en CEO Thijs