Hoe beschermen wij onze mensen op jouw dak?

Hoe beschermen wij onze mensen op jouw dak?

Veiligheid is topprioriteit bij EPDM Solutions. Zijn er werken aan jouw plat dak nodig? Weet dan dat het dakteam van EPDM Solutions geen halsbrekende toeren uitsteekt die je hart doen overslaan. Integendeel. Wij dragen zorg voor elkaar, voor onszelf en voor jou als klant. Hoe beschermen wij onze mensen op jouw dak? Lees het hier.

Bescherming tegen vallen

Bij het werken op hoogte denk je in de eerste plaats aan het risico op vallen. De ergste nachtmerrie van elke dakwerker, klant én werkgever. Eén verkeerde stap kan catastrofaal aflopen. Gelukkig niet bij EPDM Solutions. We sommen even op wat we hiervoor allemaal doen.

Valpreventie dankzij balustrades

EPDM Solutions is de specialist in werken aan platte daken. De rand van de afgrond is dus steeds dichtbij. Daarom plaatst het dakteam bij de start van de werken een balustrade aan de dakranden. Zet de dakwerker door de volle focus op zijn werk toch een verkeerde stap? Dan houdt de balustrade de val tegen.

Bescherming bij vallen

Loopt het toch mis en is een val niet meer te vermijden? Dan voorkomt de valbescherming het ergste. Deze valbescherming bestaat uit een harnasgordel, veiligheidsankers en een blocfor. De dakwerker houdt tijdens de werken een harnasgordel aan. Dit is vastgeklikt aan een zogenaamde blocfor. Zie dit als een speciaal katrol met een touw. Detecteert dit systeem een val? Dan gaat het blokkeren, stopt de val en blijft de dakwerker veilig aan het touw hangen. Deze blocfor hangt op zijn beurt vast aan een veiligheidsanker. Dit is een stevige verankering aan een muur. Of aan een ander steunpunt dat sterk genoeg is om de val op te vangen. Dankzij deze maatregelen komt iedereen er met de schrik van af.

Bescherming tegen andere kwetsuren

Vallen is niet het enige risico tijdens dakwerken. Het dakteam werkt met machines en verschillende materialen die kwetsuren kunnen veroorzaken. De persoonlijke beschermingsmiddelen of PBM’s van de dakwerkers zijn dus essentieel om jouw project veilig uit te voeren.

De ogen

Tijdens de werken vliegen deeltjes rond. Zeker bij het verzagen van hout of metaal. De veiligheidsbril beschermt hierbij de kostbare ogen van onze medewerkers.

De oren

We hebben er maar twee en we moeten ze goed beschermen. Gehoorschade wordt vaak pas opgemerkt als het te laat is. Het is een sluipend gevaar waartegen wij iedereen goed beschermen. Oordoppen of een geluiddempende koptelefoon zijn een must bij het gebruik van machines.

Het hoofd

Bij dakwerken is er niet alleen een risico op vallen bij de medewerkers. Ook het materiaal dat naar boven gebracht wordt, kan naar beneden donderen. Helm op is de boodschap.

De voeten

Er kan iets op je hoofd vallen, maar ook op je voeten. Elke medewerker van EPDM Solutions draagt op de werf veiligheidsschoenen die aan alle normen voldoen.

De knieën

Je zou ze bijna vergeten, maar wij vergeten de knieën niet. Knielen is een zware belasting voor de knieën. Net daarom voorzien wij voor iedereen stevige kniebeschermers.

De handen

Werkhandschoenen aan. Dat voorkomt heel wat vervelende wonden, blaren of huidirritaties door bepaalde producten.

De longen

Het inademen van schadelijke stoffen is nefast voor de longen. Denk bijvoorbeeld aan werven waarbij asbest afgebroken wordt. Het dakteam van EPDM Solutions gaat dus steeds op pad met aangepaste mondmaskers bij de hand.

Slaap dus op beide oren. Jouw dakwerken verlopen in de veiligste omstandigheden. Neem nu contact op voor jouw project.

Jouw plat dak perfect geïsoleerd en afgewerkt tot in de puntjes?

Vraag je gratis plaatsbezoek en offerte aan

Regelmatig tips in je mailbox?