FAQ

FAQ’s

Kan ik nog genieten van premies?

Momenteel zijn er nog verschillende premies van toepassing: dit gaat over wat wij noemen “De 4 kanalen van de premies”.
1) De dakisolatiepremie van netbeheerder Fluvius
2) De bonus totaalrenovatie van netbeheerder Fluvius
3) De Vlaamse renovatiepremie via Wonen Vlaanderen
4) Een eventuele gemeentelijke/stedelijke premie

Wij berekenen altijd wat de klant aan premies (subsidies) kan bekomen. Dit is afhankelijk van verschillende factoren zoals de R-waardes, het inkomen, de leeftijd van de woning, de ligging van de woning enz…

Waar zit het prijsverschil met andere offertes van concullega’s?

Wij zeggen altijd: ‘Men moet appels met appels vergelijken en peren met peren’. Dit betekent dat wij als firma met degelijke materialen werken én volgens een specifieke weldoordachte werkmethodiek die altijd resulteert in een kwalitatief en mooi afgewerkt dak. Niet alle soorten EPDM, isolatie, dakrandprofielen, …. zijn hetzelfde dus een goed vergelijk maken is jammergenoeg meestal niet eenvoudig als particuliere klant. Informeer u goed.

Hoeveel garantie krijgen we?

Wij geven als firma 15 jaar volledige garantie op alle uitgevoerde werken (in plaats van de wettelijke termijn van 10 jaar). De eerste 10 jaar van de garantie zijn daarenboven dubbel gedekt door onze partner Firestone, dit als extra service voor de klant.

Wat gebeurd er als het plots begint te regenen tijdens de uitvoering?

Aangezien wij meestal (indien mogelijk) naadloos werken, hebben we altijd de EPDM-doek mee die de volledige grootte van het dak kan bedekken. In andere gevallen voorzien wij zeilen om het dak af te dekken. Sowieso voorzien wij wat nodig is om het dak te beschermen tegen mogelijke regenval. Wanneer het regent, spreiden we de doek over het dak en is alles beschermd.

Is de EPDM naadloos en uit één stuk?

Indien mogelijk plaatsen wij altijd de EPDM in één doek, dus volledig naadloos. Indien er meerdere doeken nodig zijn, zullen deze ook op de correcte manier met elkaar ‘verankerd’ worden. Het voordeel van onze EPDM van Firestone is dan ook dat we naadloos kunnen werken, zelfs bij grote oppervlaktes tot 450m² kunnen we naadloos werken. (dan wel met kimfixatie: Deze mechanische bevestiging dient om de bewegingen in de ondergrond te neutraliseren en om de spanningen in de folie ten gevolge van verwerking, productie of temperatuursveranderingen op te vangen)

Welk type EPDM gebruiken jullie?

Firestone is ons product. Het is duurzaam, makkelijk verwerkbaar, heeft een hoge elasticiteit, is bestendig tegen ozon en UV-stralen en daarenboven oogt het ook mooi. Firestone wordt koud verkleefd met contactlijm.

Er zijn echter ook andere soorten EPDM die met warme lucht geplaatst worden. Deze types zijn reeds voorzien van een bitumenlaag die aan de EPDM-toplaag bevestigd is. Deze smelt dan door de warme lucht en zo wordt dit type verkleefd.

Welke isolatiedikte is er nodig?

Om een optimaal rendement te genereren en ook te voldoen aan de aankomende nieuwe isolatienormen, raden wij minimum 10cm PIR-isolatie aan bij renovatie van een dak. Deze 10cm isolatie geeft een R-waarde van 4.50m²K/W wat een mooi rendement teweeg brengt & ook een premie van 4€/m² van Fluvius. Bij nieuwbouw wordt al gauw 14cm tot 20cm PIR-isolatie geplaatst afhankelijk van het EPB-verslag. Sowieso zal alle isolatie vanaf 10cm zeer zeker voelbaar zijn in de woning. In de winter zal de aangename warmte binnen blijven en in de zomer zal de aangename frisse temperatuur binnen beter behouden kunnen worden.

Hoe dik moet de EPDM-rubber zijn?

Wij en onze partner (Firestone) raden een dikte van 1.14 mm aan. Behalve wanneer de klant een groendak wil, dan raden wij een doek met 1.52 mm dikte aan. Dit omwille van de mogelijke doorgroei van de wortels van planten en struiken. Bij het plaatsen van zonnepanelen kan nog steeds de 1.14 mm dikke doek gebruikt worden. Dan worden er speciale rubbertegels gebruikt om de zonnepanelen te helpen dragen zodat het onderstel niet door de rubber kan prikken. Toch kan u als klant altijd opteren om het dikste type te plaatsen. Wij geven advies, maar de klant is en blijft koning.

Laat u niet misleiden over wat allemaal beweerd wordt over veel dikkere EPDM-types. Er zijn inderdaad EPDM-dakafdichtingen die met warme lucht geplaatst worden. Bij deze EPDM is er een bitumineuze laag bevestigd aan de rubber toplaag die uiteindelijk zorgt voor de verkleving. Deze EPDM is 2.50mm dik, maar de toplaag in rubber (dus de EPDM-laag) is 1.10mm dik. 

Verkleurd regenwater door EPDM?

De EPDM van Firestone geeft geen verkleuring van het regenwater in tegenstelling tot vele andere merken. Firestone wordt zelfs gebruikt als bekleding in waterbekkens. Dit zijn feiten en geen veronderstellingen. Bij prijszetting bezorgen wij u ook de technische fiches van de verschillende materialen die we zullen gebruiken om uw dak op te bouwen.

Onze partners

Vertrouw op EPDM-Solutions

Neem gratis en vrijblijvend contact op met EPDM Contacteer ons met uw vragen