EPDM-dakbedekking

Voor de bekleding van jouw plat dak kiezen we steeds voor EPDM-dakbedekking. EPDM staat voor “Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer”. Deze productgroep bevat synthetische rubbers die samen een perfect werkbaar en beschermend geheel vormen voor diverse toepassingen. Je vindt EPDM terug op daken, maar ook in de automobielsector onder de vorm van afdichtingsringen en afdichtingsstrips aan ramen en deuren. Transportbanden, slangen en vijverfolie zijn andere voorbeelden die aantonen dat EPDM een uiterst kwaliteitsvol en veelzijdig materiaal is.

Als dakbedekking is EPDM uiterst geschikt voor zowel nieuwbouwprojecten als bij dakrenovatie. Met duurzame EPDM-dakbedekking is jouw plat dak perfect beschermd. EPDM-dakbedekking vereist weinig onderhoud, is recycleerbaar en gaat een leven lang mee. Onze ervaren dakdekkers zorgen er bovendien voor dat de montage volgens de regels van de kunst verloopt. 

Door zijn flexibiliteit laat EPDM op jouw plat dak zich makkelijk en vlot verwerken. EPDM Solutions gaat aan de slag met de juiste bevestigingsmaterialen. Jouw dakwerken worden gedetailleerd uitgevoerd. Wij weten als geen ander waar jouw plat dak meest bescherming nodig heeft. Hoeken en doorvoeren worden dan ook extra goed bevestigd. Ook rond dakramen, dakkoepels of een lichtstraat is de afdichting altijd 100% lekvrij.

EPDM-dakbedekking is de beste keuze voor jouw plat dak

Dakwerken laten uitvoeren in EPDM-dakbedekking biedt alleen maar voordelen

Nagenoeg naadloos

EPDM folie wordt gemaakt op rollen van 15m breed en 30m lang. Daardoor kunnen wij jouw plat dak in veel gevallen naadloos afwerken.
En minder naden betekent minder kans op lekken.

Geen verkleuring van het regenwater

Onze EPDM-dakbedekking geeft geen kleur af en leent zich dan ook perfect voor regenwaterrecuperatie.
Je hoeft dus niet te vrezen voor afzettingen in jouw wasmachine, douche of toilet.

Grote flexibiliteit en rekbaarheid

EPDM blijft zeer soepel, zelfs bij extreem lage temperaturen van -45°C.
Met een rekbaarheid van 400% past de EPDM-dakbedekking van jouw plat dak zich in elke omstandigheid aan aan het gebouw.

Superieure levensduur

EPDM heeft een ongeëvenaarde weerstand tegen ozon, UV-straling en is bestand tegen extreme temperatuursschommelingen.
Jouw EPDM-dak kan zeker 50 jaar meegaan!

Milieubewust

EPDM is perfect recycleerbaar. Ideaal dus om jouw ecologische voetafdruk te verkleinen.

Multifunctioneel

Een dakvenster, lichtstraat of lichtkoepel op jouw plat dak?
Een extensief groendak aanleggen?
Zonnepanelen monteren?
De dakdekkers van EPDM Solutions bezorgen je niet gewoon een perfect afgewerkt plat dak. Jouw woning krijgt een multifunctionele vijfde gevel.

EPDM-dakbedekking versus roofing voor jouw plat dak

Roofing is alom gekend als bekleding voor jouw plat dak en iets voordeliger in prijs. Op het moment van de aankoop althans. We zetten even op een rijtje waarom je beter iets meer betaalt voor EPDM-dakbedekking 

  • Levensduur: een dakbedekking in EPDM gaat zo’n 50 jaar mee. Roofing moet na maximaal 25 à 30 jaar volledig worden vervangen. 
  • Verwerking: EPDM wordt met je plat dak verlijmd, mechanisch bevestigd of verzwaard. Dat gaat een stuk sneller dan het branden van roofing. Bovendien is EPDM-dakbedekking doorgaans in 1 stuk, waardoor er dus minder tijd gaat naar het dichten van naden. Het zorgt er ook voor dat jouw plat dak met EPDM gegarandeerd lekvrij blijft.
  • Scheurvast: EPDM is onder alle omstandigheden elastisch. Je kan het dus in de zomer en in de winter betreden zonder dat je schrik hoeft te hebben voor scheuren. 
  • Waterrecuperatie: EPDM is volledig glad en dus zeer geschikt voor het opvangen van regenwater op jouw plat dak. Roofing daarentegen is bekleed met kleine korrels die sporen kunnen nalaten in het regenwater en bijvoorbeeld afzetten in het toilet. Daardoor zet je jouw plat EPDM dak moeiteloos in voor de opvang van regenwater. En dat betekent weer een besparing op je waterfactuur. 

Dakwerken EPDM Solutions: laatste nieuws

Onze partners