Het onderhoud van jouw plat dak

Regelmatig onderhoud van jouw plat dak

Het onderhoud van jouw plat dak is voor elke eigenaar een must. Het dak is essentieel voor een goed binnenklimaat maar blijft een complexe constructie. Om er zeker van te zijn dat er geen lekken of waterschade kunnen optreden, is het sinds 2018 verplicht om je dak 2x per jaar te laten nakijken door een expert. Volgens de geldende norm NBN-B46-001 gebeurt dit op initiatief van de huiseigenaar zelf. Het WTCB voegde hier een aantal regels aan toe voor het uitvoeren van deze taken. 

In eerste instantie wordt de EPDM folie ontmost en moeten bladeren verwijderd worden zodat ze afvoerpijpen en dakgoten niet kunnen verstoppen. Deze taken kan je op zich makkelijk zelf uitvoeren. Let er wel op de juiste producten te gebruiken, want alles stroomt natuurlijk naar jouw regenput.

De onderhoudsservice van EPDM Solutions gaat een stapje verder. Wij herinneren jou eraan dat het tijd is voor je onderhoudsbeurt en contacteren je als die datum eraan komt.
Naast de standaardtaken controleren wij ook op kleine waterlekken, slijtage of tekortkomingen en inspecteren de sluitingen van dakkoepels. 
Hoewel EPDM bewezen slijtvaster is dan traditionele roofing is het toch noodzakelijk het nazicht met de nodige expertise te laten uitvoeren. Verzekeringsmaatschappijen zullen eventuele lekken en waterschade pas vergoeden als je kan aantonen dat het onderhoud en nazicht ook consequent werd uitgevoerd. 

Laatste nieuws