Premies bij het isoleren van een plat dak

Premies bij het isoleren van een plat dak

Isoleren is niet meer weg te denken uit de bouwwereld. Bij elke nieuwbouw of renovatie is isoleren een vaste waarde in de planning. Niet alleen omdat het verplicht is, maar vooral om het wonen een stuk aangenamer te maken. Een goed geïsoleerde woning beschermt je woonruimte tegen extreme temperaturen en dempt geluiden. Dat maakt van je huis een echt knus nestje om in te wonen. Bovendien spaar je heel wat verwarmingskosten uit. Ontdek hier de premies bij het isoleren van een plat dak

Platte daken hebben de reputatie om hittegevoelig te zijn. Dankzij goede isolatie wordt dit cliché de wereld uit geholpen. Bovendien geniet je bij het isoleren van een bestaande woning van interessante premies.

Vlaamse premies voor dakisolatie
Dakisolatie verplicht vanaf 2021

Vanaf 2021 is dakisolatie verplicht. Het gaat zelfs zo ver dat een woning of appartement zonder dakisolatie ongeschikt wordt verklaard in de Vlaamse Codex Wonen. Reden te meer om jouw plat dak te laten nakijken en isoleren.

Welke premie voor het isoleren van een plat dak?

Laat je het plat dak van een bestaande woning isoleren door een aannemer, dan krijg je een premie voor dakisolatie van 4 euro per m². Combineer je het isoleren met het verwijderen van dakbedekking of een onderdak met asbest, heb je recht op een premie van 12 euro per m². Iedereen die een plat dak van een bestaande woning isoleert kan deze premie aanvragen. Ook als je eigenaar bent van meerdere woningen of als je als huurder de kosten van de isolatie draagt. Zelfs bij het plaatsen van een nieuwe aanbouw met plat dak bij een bestaande woning krijg je deze premie.

Doe je minstens nog twee bijkomende investeringen met premies via Fluvius, dan ontvang je een totaalrenovatiebonus. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe ramen, een zonneboiler of warmtepomp. Er zijn nog enkele voorwaarden aan verbonden. De bonus voor eengezinswoningen gaat van 1 250 tot 4 750 euro, afhankelijk van het aantal investeringen die je uitvoert.

Bij woningen van minstens 30 jaar oud kan je in aanmerking komen voor de renovatiepremie. Ook voor het vernieuwen en isoleren van je dak. Deze premie is wel afhankelijk van jouw inkomen. Dit mag niet hoger zijn dan een bepaald bedrag.

Bij welke dakisolatie krijg je een dakisolatiepremie?

De isolatie moet aan bepaalde voorwaarden voldoen. Er wordt een minimumwaarde voor de isolatie vastgelegd, maar het staat je vrij om meer te isoleren. Je kan enkel van de premie genieten als je de werken laat uitvoeren door een aannemer. EPDM solutions is op de hoogte van de voorwaarden en bespreekt alles op voorhand met jou aan de hand van ons dakdossier.

Je vraagt de premie aan via netbeheerder Fluvius na ontvangst van de eindfactuur.

Premies van gemeente of stad voor het isoleren van jouw dak

De gemeentelijke premies voor dakisolatie variëren. Informeer zeker bij de dienst stedenbouw van jouw stad of gemeente welke premies in jouw woonplaats te krijgen zijn.

Wil je jouw plat dak (beter) isoleren? Contacteer EPDM Solutions.

Jouw plat dak perfect geïsoleerd en afgewerkt tot in de puntjes?

Vraag je gratis plaatsbezoek en offerte aan

Regelmatig tips in je mailbox?