Jouw plat dak isoleren

Goed isoleren van jouw plat dak is belangrijk. Niet alleen word je binnen de temperatuurschommelingen niet gewaar, isolatie heeft ook een geluidswerende werking. Je helpt bovendien ook mee zorg dragen van onze omgeving.

Om een keuze te kunnen maken uit de verschillende soorten isolatiemateriaal voor jouw plat dak, elk met hun specifieke isolatiewaarde, bespreken we vooraf de eisen die jouw architect heeft bepaald. Met de nodige vakkennis kunnen wij dan een goed onderbouwd advies geven. 

Wij isoleren jouw plat dak langs de buitenkant, volgens het principe van een warm dak. Daarbij komt de isolatie tussen het dampscherm en de EPDM. Op die manier krijg je een perfecte temperatuurbuffer tegen extremen en is ook de dakconstructie beter beschermd tegen uitzetten en krimpen.

Bij renovatie kunnen we meestal een nieuw warm dak plaatsen op het bestaande oppervlak. De nieuwe isolatieplaat wordt dan, afhankelijk van het type dakvloer, mechanisch, verkleefd of losliggend op de roofing bevestigd. De isolerende platen vormen dan een perfecte ondergrond voor de nieuwe EPDM-dakbedekking. 

Volg ons op facebook en instagram.

Hoe wij jouw plat dak isoleren

Voor het isoleren van jouw plat dak gaan wij altijd nauwgezet en efficiënt te werk. We kiezen dan ook steeds voor lichtgewicht plaatmateriaal dat makkelijke te plaatsen valt en een goede thermische isolatiewaarde heeft. PUR (polyurethaan) of PIR (gepolyisocyanuraat) zijn hiervoor uitermate geschikt. De keuze hangt af van jouw wensen, budget en stedebouwkundige eisen.

  1. Thermische prestaties: PIR-isolatie heeft een hogere R-waarden dan PUR. Om een zelfde isolatiegraad te verkrijgen volstaat een dunnere isolatieplaat PIR tegenover een iets dikkere PUR-plaat. Het gebruik van PIR zorgt dus voor een beperktere totale dikte van jouw dakpakket.
  2. Kosten: doordat bij de productie van PIR ook brandwerende middelen worden toegevoegd, is het vaak iets duurder dan PUR-isolatie. Jouw plat dak isoleren met PIR geeft echter een langere levensduur van jouw dak. Vraag jouw vrijblijvend plaatsbezoek en ontvang van ons een gedetailleerde offerte.
  3. Brandwerendheid: door de toegevoegde brandwerende bestanddelen heeft PIR een hogere ontbrandingstemperatuur. Bij eventuele brand wordt ook minder rook geproduceerd en komen er minder giftige gassen vrij. Daardoor is PIR isolatie voor jouw plat dak de veiligere keuze.
  4. Duurzaamheid: beide materialen hebben een lange levensduur en zijn bovendien recycleerbaar.