Wacht niet tot je plat dak lekt

Wacht niet tot je plat dak lekt

Je hebt het druk. Je hebt veel aan je hoofd. Je moet zoveel zaken draaiende houden. En heb je dan eens een momentje vrij, dan doe je liefst iets waar je zelf energie uit haalt. Terecht, want ook dat is heel belangrijk. Maar voor veel zaken geldt dat ze beter te voorkomen dan te genezen zijn. Besteed niet steeds je tijd aan herstellen wat al stuk is. Voorkom dat iets stuk gaat. Dat geldt ook voor je plat dak. Wacht niet tot je plat dak lekt. Want dan is het te laat. Het water maakt alles op zijn weg stuk. En bezorgt je veel extra kosten en extra werk. Controleer dus regelmatig de staat van je plat dak. Of laat een expert komen om alles goed na te zien en tijdig in te grijpen.

Zitten er blazen in je dakbedekking?

Zie je blazen op je dak? Dan is er vocht onder je dakbedekking gekropen. In de winter gaat het zelfs vaak over vorst. Maar eens dit smelt of begint te lekken, is de weg naar de leefruimte snel gevonden. Tijd om dit zo snel mogelijk aan te pakken en je plat dak in een nieuw jasje te steken.

Blijven er plassen water op je plat dak liggen?

Een plat dak bestaat meestal uit een houten constructie. De dakbedekking die er eerst strak op lag, begint stilaan door te zakken. Dat zie je direct aan de plassen water die na een regenbui blijven liggen. Het regenwater loopt niet af. Het zal dan ook niet lang duren vooraleer het begint door te sijpelen. Opnieuw een teken om onmiddellijk actie te ondernemen.

Is je dakgoot vrij?

Vochtschade voorkomen doe je in de eerste plaats door vocht zo goed en zo snel mogelijk weg te krijgen. Via de regenpijp of de dakgoot. Zit die verstopt, dan blijft het water langer op je plat dak liggen. Met een strak EPDM-pak is dit geen enkel probleem. Maar bij oude roofing loopt dit snel fout af.

Sluit je daklood nog goed aan?

Daklood is een soort slab die de overgangen van je plat dak met een muur, dakraam of schoorsteen waterdicht maakt. Sluit het daklood niet meer netjes aan, dan kruipt alles wat zijn kans ziet daartussen. Bladeren of takken. En vocht.

Zie je barsten of scheurtjes?

Zie je ergens in je dakbedekking een barstje of een scheurtje zitten? Of denk je dat het er zit? Neem dan direct contact op met de dakwerker.

Is je plat dak aan vernieuwing toe? Contacteer EPDM Solutions.

Jouw plat dak perfect geïsoleerd en afgewerkt tot in de puntjes?

Vraag je gratis plaatsbezoek en offerte aan