Isolatie

Isolatie plat dak

 Naast het afdichten van het dak met EPDM, neemt EPDM Solutions ook het isoleren van uw plat dak onder handen. Voor we de werken starten, bespreken we de isolatie-vereisten die de architect vooropstelde, of geven wij u ons advies indien gewenst.

Bij renovaties waar de roofing nog kan behouden worden, raden wij altijd aan om een isolatieplaat te voorzien zodat er niet rechtstreeks op de roofing gekleefd zou moeten worden ook al mag dit. Het resultaat zal kwalitatief beter zijn als er op een nieuwe ondergrond verkleefd kan worden.

Dakisolatie kan met behulp van diverse materialen, die elk een verschillende isolatiewaarde hebben. Een plat dak isoleren doe je best langs de buitenzijde van het dak. De isolatie komt dan tussen een dampscherm en de EPDM. Dit is het principe van een warm plat dak.

Isoleren aan de binnenzijde doet u best niet. Meer info hieromtrent kan u vinden via www.wtcb.be.  Samen met de EPDM fungeert de isolatie dan als perfecte temperatuurbuffer tegen extremen. Perfecte isolerende werking dus.

Bij renovatie kan meestal een nieuw warm dak geplaatst worden op het bestaande oppervlak. Afhankelijk van het type dakvloer wordt de isolatie mechanisch, verkleefd of losliggend geplaatst. 

EPDM Solutions geeft u graag meer uitleg over de beste combinatie van de EPDM met de onderliggende isolatie. Dakisolatieplaten houden trouwens niet alleen de warmte of koude buiten, ze hebben ook geluidswerende kenmerken.

Neem gratis en vrijblijvend contact op met EPDM-Solutions

EPDM-Solutions - Professionele isolatie en afdichting van uw plat dak Ja, ik wil gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen