EPDM als oplossing voor vaak voorkomende problemen bij platte daken

EPDM als oplossing voor vaak voorkomende problemen bij platte daken

Welke problemen komen het vaakst voor bij platte daken? Hoe voorkom je deze problemen? Maak kennis met EPDM als oplossing voor vaak voorkomende problemen bij platte daken.

  1. Lekken via de naden van de dakbedekking

Heel wat bedekkingen van platte daken hebben naden. Hoewel die bij de plaatsing goed gedicht worden, zijn naden op termijn vaak een oorzaak van lekken. En een lek in het dak, dat kan je missen als kiespijn.

De oplossing: Een dak met een oppervlakte tot 450 m² wordt met EPDM in één stuk bedekt. In dit geval zijn er geen naden en krijgen lekken geen kans.

  1. Scheuren in de dakbedekking door temperatuurverschillen

Roofing is heel gevoelig aan grote temperatuurverschillen. De roofing scheurt of barst en gaat lekken.

De oplossing: EPDM is elastisch en bestand tegen extreme temperaturen, zowel warm als koud. Het rekt mee, maar scheurt niet.

  1. Blazen in de dakbedekking

Als er water onder je dakbedekking terecht komt, ontstaan er blazen. Dit moet je zo snel mogelijk aanpakken. Anders sijpelt het water door naar de ruimte onder het plat dak.

De oplossing: EPDM wordt naadloos geplaatst en scheurt niet. Er komt dus geen water onder de EPDM-dakbedekking.

  1. Je dakbedekking is verouderd en versleten

De weersomstandigheden hakken in op dakbedekking. De klassieke roofing moet doorgaans na 25 jaar volledig vervangen worden.

De oplossing: EPDM is een duurzaam materiaal met een levensduur tot wel 50 jaar.

  1. Plasvorming op je plat dak

Mos, takken of bladeren hinderen de afvoer van water. Hierdoor ontstaan plassen op je plat dak. Water zoekt altijd de weg van de minste weerstand. Het kleinste gaatje of barstje volstaat om een lek te krijgen.

De oplossing: Controleer regelmatig je plat dak en de afvoer. Neem bladeren of andere hinderlijke zaken weg. Kies voor waterdichte EPDM dakbedekking zodat er ook bij plassen geen water doorsijpelt.

Ontdek hier al onze garanties.

Volg ons op Facebook of Instagram.

 

 

Jouw plat dak perfect geïsoleerd en afgewerkt tot in de puntjes?

Vraag je gratis plaatsbezoek en offerte aan

Regelmatig tips in je mailbox?