EPDM

Waarom EPDM kiezen voor uw plat dak?

Laat u uw plat dak of lichthellend dak afdichten met EPDM, dan investeert u in tientallen jaren bescherming. EPDM Solutions neemt in geval van renovatie met plezier ook de ontmanteling van uw bestaand dak in handen. Zo maken we het klaar voor een nieuwe kwaliteitsvolle afwerking. Heeft u een nieuwbouwproject? Ook dan denken we graag met u mee.

Voordelen van EPDM

Naast de lange levensduur, zijn de andere voordelen van EPDM-dakbedekking op uw dak onmiskenbaar.

Een greep uit de talrijke voordelen van onze favoriet: Firestone Rubbergard LSFR

Superieure duurzaamheideen ongeëvenaarde weerstand tegen ozon, UV-straling en extreme temperaturen wat resulteert in een levensverwachting van meer dan 50 jaar.

Grote flexibiliteit en rekbaarheidblijft zeer soepel, zelfs bij extreem lage temperaturen tot –45 °C. Past zich aan aan de beweging en temperatuurwisselingen van het gebouw door 400% rekbaarheid.

Géén verkleuring van uw regenwater: in tegenstelling tot vele andere types EPDM, geeft Firestone geen kleur af aan uw regenwater. Dit is belangrijk als uw toilet/wasmachine op regenwater zijn aangesloten.

Duurzame dakbedekking: door de perfecte recycleerbaarheid van EPDM kiest u voor een milieuvriendelijke oplossing. Tijd om die voetafdruk wat kleiner te maken?

Compatibel met extensieve groendaken en zonnepanelen: geslaagd voor de NEN-EN 1394-test dus bestand tegen worteldoorgroei & bestand tegen hoge temperaturen dus geschikt voor zonnepanelen.

Geen of zo weinig mogelijk naden: wordt gemaakt in rollen met breedtes tot 15.25m met 30m op rol. EPDM Solutions is gespecialiseerd in het naadloos afdichten van kleine tot zeer grote daken.

Uw plat dak is in goede handen bij EPDM Solutions. Door onze ervaring weten we waarop we moeten letten. Zaakvoerder Tom Bogaert en zijn team bekijken uw project met de beste zorgen en grootste aandacht. Daarbij gaat de focus niet louter naar de dakbedekking, maar naar alle criteria die belangrijk zijn, zoals het afschot van het dak, de isolatie en de optimale plaatsingswijze.

Wat is EPDM?

 

EPDM staat voor “Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer”. Een groep van synthetische rubbers die samen een perfect werkbaar en beschermend geheel vormen voor diverse toepassingen. Naast het veelvuldig gebruik als dakafdichting, vindt u EPDM vaak terug in de automobielsector onder de vorm van afdichtingsringen en afdichtingsstrips aan ramen en deuren. Transportbanden, slangen en vijverfolie zijn andere voorbeelden die aantonen dat EPDM een uiterst kwaliteitsvol en veelzijdig materiaal is. Dus ook ideaal voor uw dakbedekking.

Ook benieuwd wat EPDM voor jou kan doen?

Neem gratis en vrijblijvend contact op met EPDM Ja, vertel me meer over EPDM-Solutions