EPDM Solutions engageert zich voor het protocol Klimaatdak

EPDM Solutions engageert zich voor het protocol Klimaatdak

Dat een plat dak tot veel meer kan dienen dan enkel een afdekking, hebben we bij EPDM Solutions al lang begrepen. Daarom was het voor ons een evidentie om het protocol Klimaatdak te ondertekenen. Hiermee engageren we ons om de missie van dit initiatief uit te dragen en zoveel mogelijk platte daken om te toveren tot paradijzen voor een betere woonomgeving. Hoe? Ontdek het hier.

Waarom legt klimaatdak de focus op platte daken?

Platte daken werken opwarming in de hand. Bij het minste zonlicht loopt de temperatuur op een plat dak snel op. Op een warme zomerdag gaat dit tot wel 70 graden Celsius. Deze warmte straalt zich uit en warmt de omgeving op.

Nochtans biedt een plat dak enorm veel potentieel om hier iets aan te doen. Bovendien ga je op die manier niet alleen de opwarming tegen. Je creëert ook extra ruimte om te leven, energie op te wekken en de biodiversiteit aan te zwengelen.

Door het ondertekenen van het protocol Klimaatdak, engageert EPDM Solutions zich ertoe om deze boodschap uit te dragen bij elk plat dak.

Klimaatdak definieert het plat dak van de toekomst

Om een plat dak volledig klimaatvriendelijk te maken, stelt Klimaatdak een aantal prioriteiten voorop. Volg je deze, dan is jouw plat dak volledig toekomstproof.

  • Alles start bij de werken. Die gebeuren op een uiterst professionele manier, met het oog op een lange levensduur. Ook maximaal isoleren speelt een belangrijke rol.
  • Een toekomstproof plat dak is multifunctioneel. Om de verschillende functies duidelijk te maken werkt Klimaatdak met kleuren.
    • Groen dak staat voor biodiversiteit. Een plat dak is de perfecte plaats om een groendak te installeren. Het is mooi, stimuleert de biodiversiteit én biedt een natuurlijke buffer tegen hitte. Zowel buiten als binnen brengt een groendak alleen maar voordelen.
    • Blauw dak staat voor waterretentie. Een blauw dak vormt een buffer voor regenwater. Dit heeft 3 grote voordelen: het verkoelende effect, minder kans op wateroverlast én minder kans op droogte.
    • Geel dak staat voor energie opwekken. Een plat dak leent zich perfect tot het plaatsen van zonnepanelen.
    • Rood dak staat voor extra leefruimte. De betonstop of bouwshift werd in het leven geroepen om een stop te zetten op extra verharding. Intussen blijft de bevolking wel toenemen. Dat betekent met meer mensen op dezelfde oppervlakte leven. Het vraagt een creatieve blik op het omgaan met de beschikbare ruimte. Zoals een plat dak. Maak er een terras van. Of voorzie grote oppervlaktes zelfs van een sportterrein of een zwembad. Een ontmoetingsplek of een knusse hoek om tot rust te komen.

Let wel, het vraagt een grondige aanpak om effectief deze daken te bekomen. Met enkele   minimale aanpassingen kom je er niet.

  • De plaatsing gebeurt met het oog op afbraak in de verre toekomst. Ooit komt er een moment dat het plat dak zijn beste tijd gehad heeft. Of dat het verdwijnt in functie van verbouwingen. Klimaatdak zet ons aan om ook al aan dat moment te denken en platte daken zo op te bouwen dat de materialen opnieuw bruikbaar zijn. Met de focus op circulariteit
  • Op naar CO2-neutrale daken, zowel in opbouw als in gebruik. Dit betekent een grondige check van de manier waarop materialen geproduceerd worden, als dakwerker zelf stilstaan bij onze CO2-uitstoot en hierop bezuinigen waar mogelijk.

Dit lukt uiteraard niet op een twee drie. Rome is ook niet op één dag gebouwd. Samen met alle ambassadeurs van Klimaatdak werken we eraan om deze punten in de toekomst zoveel mogelijk waar te maken. Door deze boodschap uit te dragen naar onze klanten, door onze kennis en kunde te delen en door samen innovatief aan de slag te gaan.

Deze garanties krijg je van EPDM Solutions als ambassadeur van Klimaatdak

Als klant van EPDM Solutions weet je zeker dat:

  • we alle opties met jou bespreken rond de mogelijkheden om jouw dak groen, blauw, geel of rood te maken.
  • jouw plat dak maximaal geïsoleerd
  • je veel meer uit je plat dak haalt dan enkel een afdekking.
  • alle werken kwalitatief uitgevoerd worden, met volle focus op een zo lang mogelijke levensduur.
  • jouw dakwerken een absolute meerwaarde zijn voor jou, jouw woning, het klimaat en de toekomst.

Klaar om jouw plat dak te transformeren naar een Klimaatdak? Contacteer ons nu.

Jouw plat dak perfect geïsoleerd en afgewerkt tot in de puntjes?

Vraag je gratis plaatsbezoek en offerte aan

Regelmatig tips in je mailbox?