Isoleer je platte daken en krijg meer huurinkomsten

EPDM_Solutions_Blog_Isoleren

Heb je nog geen energielabel voor de woning die je verhuurt? Of haal je amper een EPC-label E of F? Dan verlies je al meer dan een jaar extra huurinkomsten op je lopende huurcontracten. En dreig je dit in de toekomst zo verder te zetten. Doe hier nu iets aan. Isoleer je platte daken en krijg weer meer huurinkomsten. Hier is nog een extra voordeel aan verbonden, want jouw eigendom zal hierdoor ook in de toekomst meer waard zijn.


De tijdelijke stop op de huurindexatie: een streep door je rekening als verhuurder

Van 1 oktober 2022 tot 30 september 2023 stond de vastgoedwereld op zijn kop. Verhuurders van woningen met een EPC-label E of F konden de huurprijs van lopende huurcontracten in die periode helemaal niet indexeren. En als je eigendom een EPC-label D had, mocht je maar de helft van de index toepassen. Deze maatregel was een duidelijk signaal. Energie-efficiëntie is niet langer een luxe, maar een noodzaak.


De nieuwe correctiefactor vanaf 1 oktober 2023: weinig beterschap voor energieverslindende huurwoningen

Sinds 1 oktober 2023 is er een nieuwe regel van kracht. Deze houdt in dat de indexering van de huurprijs afhankelijk is van de energieprestatie van het pand. Voor woningen met een EPC D, E of F, of zelfs geen EPC-label, betekent dit nog steeds een ernstige beperking in het indexeren van de huur. Met stijgende onderhoudskosten en een stagnerende huurprijs, sta je als verhuurder voor een grote uitdaging.


De oplossing: isoleer en verhoog je huurinkomsten

Wat kun je doen om weer meer huurinkomsten te genereren? Het antwoord is simpel: isoleer. Door de daken, muren en vloeren van jouw eigendommen te isoleren, ga je snel richting EPC-label C of zelfs beter. En dat is goed nieuws, want zo kan je terug de volledige huurindexatie toepassen.


Waarom juist nu investeren in het isoleren van de platte daken van je eigendom?

  • Je haalt er direct financieel voordeel uit. Door nu te isoleren, voorkom je dat je huurinkomsten achterblijven terwijl de kosten voor onderhoud en beheer blijven stijgen. Weet ook dat een slecht geïsoleerd dak de grootste verliespost voor energie is. Het is dus absoluut noodzakelijk om dit eerst aan te pakken.
  • Jouw eigendom stijgt in waarde. Een beter EPC-label verhoogt de waarde van je eigendom op de vastgoedmarkt.
  • Je huurders zijn tevreden. Een goed geïsoleerd pand betekent een comfortabelere woonomgeving voor je huurders.


Actieplan: hoe pak je het isoleren van je plat dak aan?

  • Stap 1: Focus op het isoleren van platte daken. Dit is vaak een effectieve en relatief eenvoudige ingreep.
  • Stap 2: Vraag je offerte aan bij EPDM Solutions, expert in platte daken.
  • Stap 3: Plan de werkzaamheden in en informeer je huurders over de verbeteringen.


Het plat dak isoleren is een slimme zet voor jou en je huurders

Door nu te investeren in isolatie, verzeker je jezelf van hogere huurinkomsten in de toekomst en draag je bij aan een duurzamere wereld. Wacht dus niet langer en neem het heft in eigen handen. Isoleer nu en pluk de vruchten van een energie-efficiënt pand.

Contacteer ons nu voor een offerte en professioneel advies.

Jouw plat dak perfect geïsoleerd en afgewerkt tot in de puntjes?

Vraag je gratis plaatsbezoek en offerte aan

Regelmatig tips in je mailbox?