Interessante premies voor jouw dakwerken

Interessante premies voor jouw dakwerken

Premies zijn een belangrijke stimulans om te bouwen en te verbouwen. Zeker als de werken jouw woning energiezuiniger maken, geeft de Vlaamse Overheid je graag een financieel duwtje in de rug. Wist je dat een slecht geïsoleerd dak de grootste bron van energieverlies is? Dringend tijd dus om dit aan te pakken. Ontdek hier alle interessante premies voor jouw dakwerken.

Premie voor het isoleren van je dak

Laat je de isolatiewerken uitvoeren door een dakwerker, dan bedraagt de basispremie 8 euro per vierkante meter. Komt hier nog verwijdering van asbest bij, dan ontvang je het dubbele. Werk je uitsluitend met nachttarief, dan verhogen deze bedragen tot 10 euro en 18 euro per vierkante meter. Val je onder de categorie van beschermde afnemers , dan gelden nog hogere bedragen. Check zeker de voorwaarden en vraag deze premie aan via Fluvius.

De totaalrenovatiebonus vanaf 3 energiebesparende werken

Ga je direct voor een grondige renovatie? Vanaf 3 investeringen binnen de 5 jaar heb je recht op de totaalrenovatiebonus. Hiervoor vraag je minstens 3 premies aan bij Fluvius. Heb je dus de afgelopen jaren al 2 premies aangevraagd? En wil je nog andere werken uitvoeren? Doe dit dan nu nog zo snel mogelijk om binnen die periode van 5 jaar te vallen. Anders loop je de totaalrenovatiebonus mis. De bedragen lopen van 1.250 euro voor 3 werken tot wel 4.750 euro voor 7 werken. Bovenop de aparte premies die je van Fluvius krijgt. Zeker de moeite dus om de voorwaarden te bekijken en om in actie te schieten.

EPC-labelpremie

Ben je eigenaar geworden van een woning met een slechte EPC-waarde? En voer je binnen de 5 jaar werken uit om je woning energiezuiniger te maken? Bekijk dan zeker de EPC-labelpremie die gaat van 2.500 euro tot 5.000 euro. Ook deze krijg je bovenop de premies van Fluvius. 

Vanaf 1 oktober eengemaakte verbouwpremie

De bovenstaande premies gelden tot 30 juni 2022. Vanaf 1 oktober vraag je al jouw premies op 1 online platform aan. Neem zeker nu al een kijkje, want voor de laagste en middelste inkomenscategorie worden de premies interessanter. De premies gaan tot 35% à 50% van de aanvaarde facturen. Investeer je daarbovenop nog eens in hernieuwbare energie, dan krijg je nog extra premies. De hoogste inkomenscategorie blijft recht hebben op tussenkomst voor isolatie, glas of hernieuwbare energie. Betekent dit dan dat je beter je werken uitstelt tot oktober? Helemaal niet. Tussen 1 oktober en 31 december 2022 mag je facturen opgeven die tot 27 maanden oud zijn. Blijf dus niet bij de pakken zitten en geniet zo snel mogelijk van je energiezuinige woning. Bekijk hier alle voorwaarden en voer zeker eens de simulatie uit. 

Premies per stad of gemeente

Ook steden en gemeenten geven verbouwers graag een extra duwtje in de rug. Informeer zeker eens bij je stad of gemeente naar bijkomende tussenkomst in je verbouwingen.

Jouw dakexpert helpt je om de bomen door het premiebos te zien

Het is wat complex. En het vraagt wat opzoekingswerk. Vraag daarom zeker advies aan jouw professionele dakwerker over de premies waar je recht op hebt.

Vraag advies aan EPDM Solutions over de premies voor jouw dakwerken

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Jouw plat dak perfect geïsoleerd en afgewerkt tot in de puntjes?

Vraag je gratis plaatsbezoek en offerte aan

Regelmatig tips in je mailbox?