3 redenen om de lichtstraten in je bedrijf te vervangen

Lichtstraten in industrie daken

Industriegebouwen zijn op zich bijzondere bouwwerken. Ze zijn helemaal anders gebouwd dan een woning. Ze zijn heel groot en hoog. Ze vormen één grote ruimte waarin misschien enkele compartimenten gemaakt zijn.

De inval van natuurlijk licht en de temperatuurregeling zijn grote uitdagingen. De kosten lopen snel op en de oudere gebouwen vragen veel onderhoud.

Wees een stap voor en onderhoud proactief jouw gebouw. We geven alvast 3 redenen om de lichtstraten in je industriegebouw te vervangen.

  1. Verkleurde lichtstraten verminderen de lichtopbrengst in je bedrijfsgebouw

Lichtstraten zijn een ideale manier om natuurlijk licht binnen te brengen in je industriegebouw. Ze zijn naar boven gericht en brengen zo minstens drie keer meer licht binnen dan ramen in de buitenmuren.

Oude polyester lichtstraten verkleuren snel. De intensiteit van de lichtinval neemt af. Het werkcomfort daalt. Met alle gevolgen van dien voor de productiviteit. En meestal ben je je hier pas van bewust als het al veel te laat is.

Laat je lichtstraten regelmatig nakijken of vervangen en verhoog zo de productiviteit in je bedrijf.

  1. Verouderde lichtstraten in je industriegebouw zijn gevoelig voor schade.

Een gat in je dak. Dat is het laatste wat je wil. De schade gaat zoveel verder dan de schade aan de lichtstraat.

Water sijpelt binnen. Machines raken beschadigd. Er ontstaan vochtige plekken. En in de koudere maanden vliegt de gestookte warmte zo naar buiten. Je medewerkers verliezen kostbare tijd.

Oude vergeelde lichtstraten zijn gevoeliger aan schade door storm of hagel. Of ze scheuren haast spontaan bij de minste windvlaag. En dan is het in het beste geval enkele dagen wachten vooraleer een specialist dit komt herstellen.

Voorkomen is hierbij dus zeker beter dan genezen. Vervang je lichtstraten voordat de schade ontstaat.

  1. Doe die torenhoge energiekosten in je industriegebouw dalen met nieuwe lichtstraten.

Ten eerste zijn er de kosten van de verlichting. De lampen hangen hoog in de hal en geven veel lichtsterkte af om tot beneden te schijnen. Het hoeft niet gezegd dat dit grote elektriciteitsverbruikers zijn.

Daarnaast zijn er de kosten om te verwarmen of verkoelen. Langs lichtstraten met een lage isolatiewaarde ontsnapt de warmte of koelte direct naar buiten. Nieuwe lichtstraten besparen je heel wat kosten en zijn een duurzame oplossing voor de lichtinval in je bedrijf.

Van plan een ander of extra bedrijfsgebouw te kopen? Bij aankoop na 1 januari 2022 ben je verplicht om binnen de vijf jaar de nodige renovaties te doen om de energienormen te halen. Dak en lichtstraten spelen hier een belangrijke rol in.

Verminder de energiekosten en de kans op schade.

Contacteer EPDM Solutions voor nieuwe lichtstraten in je industriegebouw.

Volg ons op Facebook of Instagram.