Waarom een lichtkoepel of dakraam in je plat dak plaatsen?

Waarom een lichtkoepel of dakraam in je plat dak plaatsen?

Onder een plat dak zit meestal een veel gebruikte leefruimte. Als die ruimte een grote oppervlakte heeft, dan ontstaan er donkere hoeken waar het invallend licht via de ramen niet aan kan. Vervelend en ook niet gezond. Je hebt daglicht nodig om goed te functioneren. Gelukkig bestaan er mooie en leuke oplossingen om licht binnen te brengen via je plat dak. Er zijn lichtkoepels en dakramen in diverse maten en verschillende uitvoeringen. Waarom een lichtkoepel of dakraam in je plat dak plaatsen?

Wat is het verschil tussen een lichtkoepel en een dakraam?

Een lichtkoepel heeft een gebogen vorm. Meestal is een lichtkoepel uit kunststof gemaakt, bijvoorbeeld acrylaat. Maar er bestaan ook glazen exemplaren. Een dakraam is vlak en bestaat uit glas. Welk type is geschikt voor jouw dak? Hiervoor raadpleeg je best een expert. Het is vooral erg belangrijk dat regenwater vlot wegstroomt. 

Wat zijn de voordelen van een plat dak met lichtkoepel of dakraam?

Hier vind je drie redenen om je plat dak uit te rusten met een lichtkoepel of dakraam.

  1. Het eerste voordeel spreekt voor zich. Je krijgt een mooie lichtinval in de leefruimte onder je plat dak. Heb je veel licht nodig, dan biedt een lange lichtstraat het juiste antwoord. Denk op voorhand goed na waar je welke lichtinval nodig hebt en bekijk de opties grondig. De juiste locatie doet zelfs je energierekening zakken. Donkere hoekjes vragen kunstmatig licht. Met een lichtkoepel of dakraam leg je pas het licht aan als het echt donker is.
  1. Ga voor een lichtkoepel of dakraam dat open kan. Dit zorgt voor een goede ventilatie. Ideaal om in de keuken hangende geuren buiten te krijgen. Of om in de badkamer condens te voorkomen. De meeste systemen zijn elektronisch te bedienen. Met een druk op de knop gaat de koepel of het raam open. En je hoeft niet eens het weerbericht in de gaten te houden. Een sensor pikt regendruppels op en laat het raam of de koepel automatisch sluiten bij regenval.
  1. Een plat dak heeft regelmatig nazicht en onderhoud nodig. Is het moeilijk om je plat dak te bereiken? Zet je dakraam of lichtkoepel helemaal open en ga op die manier het dak op.
Een oplossing voor elk ongemak van een lichtkoepel of dakraam

Het is normaal dat er ook heel wat vragen in je opkomen. Wat met lawaai bij regenval? Of erger nog, is dit allemaal wel bestand tegen hagel? Wordt je leefruimte een sauna op een zonovergoten dag? Of wil je jouw slaapkamer toch deftig verduisteren?

Er is een oplossing voor elk van deze problemen. Een combinatie van een dakraam met een koepel uit kunststof isoleert tegen lawaai en temperaturen. Het materiaal is zeker en vast bestand tegen hagel. Bovendien bestaan er zonneweringen tegen de hitte en gordijnen voor het verduisteren.

Klaar om meer licht in je huis te brengen? Vraag raad aan EPDM solutions voor een lichtkoepel of dakraam.

Jouw plat dak perfect geïsoleerd en afgewerkt tot in de puntjes?

Vraag je gratis plaatsbezoek en offerte aan

Regelmatig tips in je mailbox?