EPDM Solutions maakt van jouw plat dak een geel dak

EPDM dakbedekking is de ideale basis voor het plaatsen van zonnepanelen of een zonneboiler. Zo krijg je een klimaatvriendelijk dak dat energie opwekt.

EPDM Solutions maakt van jouw plat dak een geel dak. Niet letterlijk uiteraard. Wel een geel dak in de betekenis van een plat dak dat energie opwekt. Een plat dak biedt veel meer mogelijkheden dan enkel een dak boven het hoofd. Om de bewustwording hierrond aan te scherpen, is EPDM Solutions trotse ambassadeur van Klimaatdak . Door dit protocol te ondertekenen engageren we ons ertoe om bij elk project zoveel mogelijk te doen om het plat dak klimaatvriendelijk te maken. Naast de kleuren groen voor biodiversiteit, blauw voor regenwateropvang en rood voor extra functionele ruimte, gaan we dus volop voor gele platte daken. Wat zijn de mogelijkheden om jouw plat dak met EPDM Solutions geel te maken? Ontdek het hier.

EPDM is de perfecte dakbedekking voor zonnepanelen

Zonnepanelen zijn dé bron van energie die je op elk huis of elk gebouw kan installeren. Zeker als er een plat dak met EPDM dakbedekking aanwezig is. De voornaamste reden hiervoor? EPDM heeft een lange levensduur.

Stel je voor dat je zonnepanelen installeert en dat jouw dakbedekking enkele jaren later aan vervanging toe is. Dan mag jouw volledige zonnepaneleninstallatie er eerst volledig af, om ze er na de werken weer allemaal op te leggen. Van overbodige kosten gesproken.

Ligt er al EPDM op je plat dak of laat je eerst jouw plat dak vernieuwen met EPDM, dan weet je dat het goed zit. Bovendien heeft een plat dak het bijkomende voordeel dat je jouw zonnepanelen volgens de beste oriëntatie en hellingsgraad kan leggen. Allemaal zaken die bij een hellend dak niet mogelijk zijn.

Wist je zelfs dat EPDM de ideale dakbedekking is voor het plaatsen van een groendak? En dat zonnepanelen op een groendak een hoger rendement halen? Neem bij het vernieuwen van jouw plat dak dus zeker de tijd om er het beste uit te halen, zowel voor het klimaat als voor jouw energiefactuur.

EPDM als goede basis voor een zonneboiler

De tweede meest voorkomende opwekker van energie op een plat dak is de zonneboiler. Die bestaat uit twee delen: de zonnecollectoren en het voorraadvat. Ook hierbij vormt een plat dak met EPDM de ideale basis om de collectoren te plaatsen. Je oriënteert ze in zuidelijke richting, plaatst ze onder een helling van 30 tot 50 graden en geniet elke dag van warm water dankzij de zon. Zelfs als ze niet hard schijnt, doet de zonneboiler zijn werk.

Ook hier speelt de duurzaamheid van EPDM een belangrijke rol. Na de plaatsing van je zonneboiler, is het de bedoeling dat je tientallen jaren goed zit. Met EPDM dakbedekking weet je zeker dat je lange tijd op je gemak bent.

Wil je weten hoe je van jouw plat dak een duurzaam geel dak kan maken? Wij komen graag bij je langs om alle opties te bekijken. Maak nu een afspraak.

Jouw plat dak perfect geïsoleerd en afgewerkt tot in de puntjes?

Vraag je gratis plaatsbezoek en offerte aan

Regelmatig tips in je mailbox?