Jouw plat dak is meer dan een dak boven je hoofd

Jouw plat dak is meer dan een dak boven je hoofd

Je bent volop aan het bouwen of verbouwen. Elke vrije minuut gaat naar jouw droomwoning. Is het niet om te doen, dan is het om te denken. Ontwerpen, materialen kiezen, kappen, slijpen, boren. Je hebt al veel nieuwe dingen bijgeleerd waarvan je voordien geen flauw benul had dat ze bestonden. Het vraagt ook wat rekenwerk om alles binnen budget te houden. Maar wat niet is, kan nog komen. Je kan perfect en met een eenvoudig budget al dingen voorzien om alles later naar wens af te werken. Weet dat het nu hét moment is om na te denken waar je naartoe wil. En hoe je ooit bepaalde ruimtes wil inrichten of benutten. Doe dit ook voor je plat dak. Want jouw plat dak is meer dan gewoon een dak boven je hoofd. Maak van je plat dak een extra leefruimte waarin je jouw woning en je omgeving volop kan beleven. Hoe dan? Laat je hier inspireren.

Jouw eigen dakterras

Jouw plat dak neemt heel wat oppervlakte in. Wat als je van deze oppervlakte een extra terras kan maken? Lekker zonnen, gezellig tafelen met vrienden, ontbijten in de ochtendzon. Bedenk even wat je allemaal op je plat dak kan doen en er gaat een hele wereld voor je open. Let wel op dat zowel jij als je buren voldoende privacy behouden. En som dan op wat je nu al kan doen om later van jouw plat dak een dakterras te maken. Is er een deur nodig? Slijp dan al een gat uit dat groot genoeg is. Waar nu een raam in kan, kan binnen enkele jaren een deur komen. Wil je een trap naar je tuin? Bekijk dan al even de rest van je plannen zodat de trap niet recht voor je achterdeur of je panoramisch raam uitkomt. Kan je plat dak voldoende gewicht dragen? Voorzie dan bij de dakwerken al voldoende versteviging om je later heel wat gedoe uit te sparen.

Maak een tuin van je plat dak

Toegegeven, een plat dak met EPDM dakbedekking oogt strak en netjes. Maar echt mooi kan je het niet noemen. Je kijkt veel liever uit op een groene omgeving. Ook al ga je midden in de stad wonen. Denk dan al eens na over een daktuin voor jouw plat dak. Een daktuin bestaat uit hoge en lage beplanting. Bloemen, grassen of zelfs een klein boompje of een moestuin. De mogelijkheden zijn ruim, maar het vraagt wel wat voorbereiding. Doe deze voorbereiding al nu je met de dakwerken bezig bent. Anders mag je binnen enkele jaren weer opnieuw beginnen.

Verander je plat dak in een groendak

Zijn een groendak en een daktuin dan niet hetzelfde? Nee, helemaal niet. Een daktuin is net als een tuin. De planten variëren en je moet toch af en toe het dak op om je planten te onderhouden. Een groendak bestaat enkel uit lage planten die geen onderhoud vragen. Je hoeft niet te snoeien of onkruid te wieden. Je groendak onderhoudt zichzelf. Het oogt mooi en geeft jouw plat dak een extra laagje isolatie. Bovendien is je groendak nog te combineren met andere extra’s, zoals zonnepanelen of een dakraam.

Neem contact op met EPDM Solutions om van je plat dak de ultieme belevingsplek te maken.

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Jouw plat dak perfect geïsoleerd en afgewerkt tot in de puntjes?

Vraag je gratis plaatsbezoek en offerte aan

Regelmatig tips in je mailbox?