EPDM dakbedekking voor helder water in je regenwaterput

Heavy rain on a black flat roof against a green background

Om langere periodes van droogte op te vangen, moeten we veel meer regenwater opvangen en gebruiken. En dan liefst helder water. Want niemand houdt van verkleurd water in het toilet of de wasmachine. Wist je dat dit afhangt van de bedekking van je dak? Kies bij een plat dak dus voor EPDM dakbedekking voor helder water in je regenwaterput. Zeker nu bekend gemaakt is dat de regels voor het minimale volume vanaf 2 oktober 2023 veranderen. Lees hier meer over deze regels en over het belang van de kwaliteit van jouw regenwater. 

Volume van je regenwaterput afhankelijk van de oppervlakte van je dak 

Momenteel is de regel eenvoudig. Ga je bouwen of verbouwen? Dan moet je regenwaterput minstens een inhoud van 5.000 liter hebben. En voorzien zijn van een systeem waarbij overtollig regenwater in de bodem infiltreert. 

Wat verandert er dan vanaf 2 oktober 2023? Vanaf dan wordt het minimale volume van je regenwaterput bepaald door de oppervlakte van je dak. Tot 80 m² dak blijft de regel minstens 5.000 liter. Is jouw dak tussen de 80 en 120 m²? Dan zal je minstens 7.500 liter regenwater moeten kunnen opvangen. Bij daken groter dan 120 m² zal dit minstens 10.000 liter zijn. Dat regenwater gebruik je verplicht als water om te poetsen, toiletten door te spoelen of te wassen. Zo zet de Vlaamse regering in op het maximaal opvangen en hergebruiken van regenwater.  

EPDM dakbedekking voor helder regenwater 

EPDM is veruit het beste en duurzaamste materiaal om je plat dak mee te bedekken. Ook voor de opvang van regenwater. Het is extreem waterbestendig en geeft geen kleur of onzuiverheden af. Wist je zelfs dat EPDM vaak gebruikt wordt om vijvers aan te leggen? Want vijvers mogen niet lekken. En het water moet zuiver blijven voor de gezondheid van de planten en de dieren. Leg EPDM op je plat dak en wees zeker van helder regenwater vin je wasmachine en toilet. De deskundige plaatsing zorgt bovendien voor een optimale afwatering naar je regenwaterput. Wil je nog een stap verder gaan richting een groendak? Ook daarvoor is EPDM de perfecte basis. Kies dus zeker voor EPDM dakbedekking bij jouw nieuwbouw- of verbouwproject. 

Belangrijke tip! Check zeker de premies voor dakrenovatie bij verbouwingen. Deze maken het extra interessant om bij je verbouwing onmiddellijk voor het beste materiaal te gaan. Zeker op lange termijn. Kijk ook zeker eens na of jouw gemeente een extra premie voorziet voor regenwateropvang. Dit geldt zowel voor renovaties als voor nieuwbouw. 

Vraag nu je offerte aan. 

Jouw plat dak perfect geïsoleerd en afgewerkt tot in de puntjes?

Vraag je gratis plaatsbezoek en offerte aan

Regelmatig tips in je mailbox?