Extra lichtinval en toch koelte onder je plat dak

Extra lichtinval en toch koelte onder je plat dak

Geef toe, je wil vooral extra lichtinval en toch koelte onder je plat dak. We houden wel van een streepje zon. Maar tijdens warme dagen willen we vooral die hitte buiten houden. Jouw plat dak goed isoleren is in elk geval een eerste stap in de juiste richting. Maar dan loop je het risico om onder je plat dak met een donkere ruimte te zitten. En om de hele dag door het licht te moeten laten branden. Dat is zeker niet de bedoeling. Gelukkig bestaan er voldoende oplossingen om die lichtinval en koelte onder je plat dak te krijgen. Dankzij de nieuwste lichting dakkoepels en dakramen.

Met een druk op de knop gaat je dakkoepel of dakraam open

Koele ruimtes krijg je in de eerste plaats door goed te ventileren. Zet jouw dakkoepel of dakraam eventjes open op de koelste momenten van de dag. Vroeg in de ochtend of laat op de avond. Je zal het snel voelen afkoelen. Wist je trouwens dat er via een dakkoepel of dakraam veel meer warmte ontsnapt dan via een gewoon raam? Want warmte stijgt. Hoe hoger in de ruimte, hoe warmer de lucht. Zet je een raam open, dan blijft die bovenste laag nog in de kamer hangen. Zet je jouw dakraam of dakkoepel open, dan laat je ineens de warmste lucht uit de kamer verdwijnen.

Zonwering voor jouw dakraam of dakkoepel

Een tweede manier om de ruimte onder je plat dak koel én licht te houden, is een dakraam met zonwering. Niet aan de binnenkant, wel aan de buitenkant. Want dat houdt de warmte van de zon al tegen nog voor ze de ruimte in kan. Heb je al een dakraam of dakkoepel en doe je elke zomer alle moeite om de hitte buiten te houden? Ook dan is het perfect mogelijk om een zonwering bij te plaatsen. Deze werkt op zonne-energie en vraagt dus geen extra elektrische leiding. Je doet ze eenvoudig open en dicht met de elektrische bediening. Bovendien is een zonwering altijd lichtdoorlatend. Zo geniet je de hele zomer door van aangenaam koele en lichtrijke ruimtes in je huis.

Het dakraam met zonwerend glas

Nog gemakkelijker is ineens gaan voor een dakraam met zonwerend glas. Dit glas is extra isolerend. Het houdt UV-straling en hitte tegen nog voor het binnen komt. Hierdoor blijf je volop genieten van de lichtinval en van een aangename temperatuur in huis.

Wil je meer lichtinval en toch koelte in huis? Contacteer EPDM Solutions voor een dakkoepel of dakraam met zonwering in jouw plat dak.

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Jouw plat dak perfect geïsoleerd en afgewerkt tot in de puntjes?

Vraag je gratis plaatsbezoek en offerte aan

Regelmatig tips in je mailbox?