Vernieuw jouw plat dak nog tot eind 2024 met de hogere VerbouwPremie

20210816_134526

Het zag er lang naar uit dat de tussenkomst van Mijn VerbouwPremie voor de laagste en middelste inkomenscategorie vanaf 2024 zou dalen. Gelukkig werd dit punt aangepakt door de regering, zo bleek uit de septemberverklaring. Val je in een van deze inkomenscategorieën? Vernieuw dan jouw plat dak nog tot eind 2024 met de hogere VerbouwPremie van 35% of 50%.

Waarom is de hogere premie voor renovaties prioriteit?

Zoals je weet, moet elke overheid aan bepaalde klimaatdoelen voldoen. Zo wil Vlaanderen tegen 2050 alle woningen energiezuinig maken. En liever nog vroeger, zodat het energieverbruik snel daalt.

Heel wat woningen vallen nog onder energiepeil E of F. Koop je zo’n woning, dan geldt tegenwoordig een renovatieplicht om ze binnen de 5 jaar energiezuinig te maken.

Woon je nog in zo’n woning? Dan gaat er heel veel energie verloren en heb je er zelf alle baat bij om ze zo snel mogelijk energiezuinig te maken. Een investering die je snel terugverdient.

Om eigenaars een duwtje in de rug te geven, krijg je financiële steun van de Vlaamse Overheid. Vooral voor de laagste en middelste inkomenscategorie is dit heel welkom. Daarom besloot de Vlaamse regering om de aangekondigde daling van de premies voor deze inkomenscategorieën uit te stellen.

Wat betekent dit concreet voor de renovatie van jouw plat dak?

  • De laagste inkomenscategorie krijgt een tussenkomst van 50% van de factuur, tot maximum 5.750 euro.
  • De middelste inkomenscategorie krijgt een tussenkomst van 35% van de factuur, tot maximum 4.025 euro.

Je wil nog vóór 2024 jouw plat dak renoveren

Geen stress meer om de werken zeker op tijd gedaan te krijgen en de eindfactuur nog in 2023 te ontvangen. Zelfs al lopen de werken vertraging op, zal je nog steeds de premie krijgen waar je op voorzien bent.

Je renoveert jouw plat dak in 2024

Dien jouw aanvraag voor de VerbouwPremie uiterlijk 31 december 2024 in. Dan geniet je zeker nog van die hogere premies.

Plan nu de renovatie van je plat dak in

Had je op zich nog geen plannen, maar wil je graag nog genieten van deze mooie tussenkomst? Contacteer dan EPDM Solutions nu voor de opmaak van de offerte en het inplannen van de werken. Zo ben je er zeker van dat je jouw investering in een mum van tijd terugverdient door lagere energiekosten. En geniet je van het hogere wooncomfort en een aangename binnentemperatuur, het hele jaar door.

Maak nu een afspraak voor een offerte.

Jouw plat dak perfect geïsoleerd en afgewerkt tot in de puntjes?

Vraag je gratis plaatsbezoek en offerte aan