Het magische effect van een lichtstraat in je plat dak

natural-roof-light-windows-ventilation-system

Stel je voor. Je zit in je favoriete zetel met een kop warme thee of koffie. Je kijkt omhoog en ziet geen saai plafond. Wel een stralende hemel, wisselend van felblauw overdag tot een sterrenhemel ’s nachts. Dit is het magische effect van een lichtstraat in je plat dak. Bovenop het mooie uitzicht, brengt de lichtstraat nog veel voordelen met zich mee. We sommen ze even voor jou op.

1. Haal natuurlijk licht binnen langs je lichtstraat

Het eerste en meest voor de hand liggende voordeel van een lichtstraat is het prachtige natuurlijke licht dat je huis binnenstroomt. Hierdoor gaan de lichten minder vaak aan, wat goed is voor je portemonnee én het milieu. Bovendien is bewezen dat natuurlijk daglicht voordelig is voor je gezondheid en welzijn. Een dubbele win.

2. Een lichtstraat geeft een groter ruimtegevoel

Uiteraard blijft de oppervlakte van de ruimte bij het plaatsen van een lichtstraat helemaal dezelfde. Toch lijkt het ruimer. Door het directe zicht op de lucht voelt de kamer ineens veel groter en ruimtelijker aan dan voorheen.

3. Een lichtstraat voor een beter humeur

Het is wetenschappelijk bewezen dat blootstelling aan natuurlijk licht de productie van serotonine in onze hersenen verhoogt. Serotonine is ook gekend onder de naam gelukshormoon. Jouw lichtstraat draagt dus bij aan een boost in jouw stemming, energie en algeheel welzijn.

4. Ook kamerplanten houden van de lichtstraat

De trend van kamerplanten zet zich verder. Heb je graag planten in huis? Dan hzullen ze je dankbaar zijn. Planten gedijen op natuurlijk licht. Met een lichtstraat genieten ze volop van de zonnestralen.

5. De lichtstraat maakt jouw woning energiezuiniger

In de winter zorgt de lichtstraat voor passieve zonne-energie. De binnenvallende zon verwarmt je woonruimte op natuurlijke wijze. Voorzie zonwering om in de zomer oververhitting te vermijden en toch te genieten van het prachtige zicht.

Een lichtstraat in je plat dak brengt veel vreugde en voordelen met zich mee. Het verbindt je met de buitenwereld, verhoogt je stemming en verlaagt zelfs je energierekening. Dus waar wacht je nog op? Laat het licht binnen en transformeer je leefruimte in een bron van dagelijkse inspiratie en vreugde. Maak van de gelegenheid gebruik om jouw plat dak helemaal op punt te zetten, met isolatie en duurzame dakbedekking. Geniet van het ongeëvenaarde comfort van jouw vernieuwd plat dak met lichtstraat.

Contacteer ons nu voor een offerte.

Jouw plat dak perfect geïsoleerd en afgewerkt tot in de puntjes?

Vraag je gratis plaatsbezoek en offerte aan