Werk je plat dak tot op het randje uit

Aluminium dakrandprofiel

Ziet jouw plat dak er netjes uit na het plaatsen van de dakbedekking? Vergeet de randen niet. Een afwerking met dakrandprofiel is essentieel. Het bepaalt niet alleen het uitzicht van jouw dak. Het beschermt jouw dak tegen vocht en ongedierte.

Welk materiaal kies je voor jouw dakrand?


Doorgaans wordt de dakrand afgewerkt met aluminium. Door het lage gewicht zijn aluminium dakrandprofielen makkelijk te plaatsen. Bovendien is aluminium heel roestbestendig en is het in heel wat kleuren te krijgen. Er bestaan ook dakrandprofielen uit kunststof. Deze worden eerder gebruikt bij industriële gebouwen. Houten of zinken dakrandprofielen worden bij een plat dak zelden gebruikt.

Welk kleur past bij jouw plat dak?

Denk goed na over de keuze van jouw dakrandprofiel. Het bepaalt de stijl van jouw woning. Ga je voor een contrasterende dakrand of net voor een dakrand die opgaat in de kleur van jouw gevel? Zo kan je bij een zwarte gevelsteen gaan voor een zwarte dakrand, maar ook voor een ongekleurd aluminiumprofiel. Het blinkend metaal geeft een contrasterende touch aan de donkere muren. Je kan ook aansluiten bij de kleur van je voegen of ramen. Zo vormen alle elementen van je woning een harmonieus geheel.

Bij EPDM Solutions werken wij onze platte daken altijd af met een speciaal ontwikkeld dakrandprofiel

De stijl van jouw dakrand

Je zou het niet verwachten, maar dakranden bestaan ook in verschillende vormen. De afgeronde modellen geven een klassieke uitstraling aan jouw plat dak. De strakke dakranden passen beter bij een moderne stijl. Je kan zelfs extra’s op je dakrand aanbrengen. Denk bijvoorbeeld aan vogelwering. Dit zijn pinnen die meestal ingezet worden tegen duiven.

Speciaal ontwikkeld dakrandprofiel

Bij EPDM Solutions hechten we veel belang aan details. Wij gebruiken een speciaal ontwikkeld dakrandprofiel om de platte daken af te werken. Hierdoor is de dakrand perfect afgewerkt. Dankzij dit profiel brengen we de EPDM-folie lekvrij aan. De dakrand speelt ook een rol bij de afvoer van regenwater. Bij hevige regenval krijg je geen stromend water ter hoogte van jouw gevel of dakoversteek.

Benieuwd naar onze speciaal ontwikkelde dakrand? Vraag een offerte aan of chat met ons.

Jouw plat dak perfect geïsoleerd en afgewerkt tot in de puntjes?

Vraag je gratis plaatsbezoek en offerte aan

Regelmatig tips in je mailbox?