5 redenen om voor EPDM als dakbedekking te kiezen

5 redenen om voor EPDM als dakbedekking te kiezen

Heb je bouwplannen of is jouw plat dak aan een opfrissing toe? Ontdek hier de 5 redenen om voor een EPDM-dakbedekking te gaan.

  1. EPDM is kwalitatief en veelzijdig

EPDM is een samenstelling van synthetische rubbers, namelijk ‘Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer’. Het is een dankbaar materiaal om mee te werken en om jouw dak te beschermen. Wist je dat de kans groot is dat je al EPDM in huis hebt? Het wordt vaak gebruikt in de autosector voor afdichtingen aan ramen en deuren. Of in de tuin als vijverfolie.

  1. Een plat dak zonder naden met EPDM

EPDM wordt op daken tot maar liefst 450 m² volledig naadloos gelegd. Zo is de kans op lekken verwaarloosbaar. Door de EPDM te lijmen worden naden bij grotere oppervlaktes lekvrij op elkaar geplaatst.

  1. Duurzaam EPDM

EPDM is de milieuvriendelijkste oplossing voor een plat dak. De EPDM-dakbedekking gaat maar liefst vijftig jaar mee, daar waar andere dakbedekkingen meestal na twintig jaar een vernieuwing nodig hebben. EPDM zorgt dus voor de helft minder afval dan andere bedekkingen voor platte daken. Bovendien komt er bij de plaatsing geen brander aan te pas en is EPDM perfect recycleerbaar.

  1. EPDM is ideaal voor groendak, zonnepanelen of dakterras

EPDM bestaat in verschillende diktes. Een dikkere folie is ideaal als ondergrond voor een groendak, zonnepanelen of dakterras. De hoge weerstand minimaliseert de kans op gaatjes. Zo kan je zorgeloos genieten van jouw plat dak als extra ruimte.

  • Een terras om gezellige momenten te beleven.
  • Een groendak voor een mooi uitzicht, langere levensduur van het dak en een betere isolatie tegen warmte en geluid.
  • Of een dak voor zonnepanelen die in combinatie met een groen dak optimaal renderen.
  1. Helder regenwater dankzij EPDM folie

Het opvangen van regenwater is een dankbare en duurzame oplossing voor huishoudelijk waterverbruik. Denk onder andere aan grote waterverbruikers als de wasmachine of het toilet. Dan wil je natuurlijk graag helder regenwater door jouw toestellen zien lopen. Dakbedekkingen als roofing geven kleine deeltjes af, waardoor het water verkleurt. Bij EPDM folie van Firestone gebeurt dit niet. Je recupereert dus alleen helder regenwater van jouw plat dak.

Overtuigd? Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte.

Jouw plat dak perfect geïsoleerd en afgewerkt tot in de puntjes?

Vraag je gratis plaatsbezoek en offerte aan

Regelmatig tips in je mailbox?