Kimfixatie: de beste techniek om je plat dak met EPDM dakbedekking af te werken

Investeer nu in jouw plat dak. Want vanaf 2025 dalen de premies. Geniet nog van de hogere premies en haal het maximum uit je investering.

Een plat dak met EPDM dakbedekking is een populaire keuze voor zowel nieuwbouw als renovaties. Terecht, want EPDM kent een lange levensduur en uitstekende waterdichtheid. Maar wist je dat er een essentiële stap is om het beste uit jouw EPDM dak te halen? We hebben het hier over de kimfixatie: de beste techniek om je plat dak met EPDM af te werken in de hoeken en randen.

Wat houdt kimfixatie bij een plat dak met EPDM in?

Kimfixatie is de techniek om de EPDM-folie stevig te bevestigen aan de hoeken en randen van het plat dak. Dit wordt gedaan door middel van een kimfixatie-strook en metal batten strip die mechanisch worden bevestigd met vijzen aan de dakconstructie.

De hoeken en randen zijn de meest kwetsbare delen van een plat dak. Op die plaatsen komt er veel spanning en rek op de folie. Door kimfixatie te plaatsen, wordt deze spanning verdeeld en blijft de EPDM-doek zo strak in de hoeken.

Waarom is kimfixatie belangrijk bij de plaatsing van een plat dak met EPDM?

Er zijn verschillende redenen waarom kimfixatie zo belangrijk is voor jouw plat dak met EPDM:

1. Kimfixatie verlengt de levensduur van jouw dak

Door de folie te fixeren, gaan we slijtage en scheuren tegen. Zo krijg je een aanzienlijke verlenging van de levensduur van jouw dak. Een goed gefixeerde folie zorgt ervoor dat jouw dak jarenlang meegaat zonder problemen.

2. Kimfixatie voorkomt lekkage

Kimfixatie houdt de folie op zijn plaats en houdt jouw dak waterdicht. Zo blijft alles altijd droog.

3. Kimfixatie verbetert de windbestendigheid

Kimfixatie zorgt ervoor dat jouw dak nog beter bestand is tegen extreme weersomstandigheden. De mechanische bevestiging zorgt voor een extra sterkte tegen windbelasting.

Heb je plannen om jouw plat dak te vernieuwen met EPDM dakbedekking? Bij ons is kimfixatie vanzelfsprekend.

Wil je meer informatie over kimfixatie? Wil je zeker zijn van de samenwerking met een dakwerker die de kimfixatie toepast? Dan ben je bij EPDM Solutions aan het juiste adres. Contacteer ons nu.

Jouw plat dak perfect geïsoleerd en afgewerkt tot in de puntjes?

Vraag je gratis plaatsbezoek en offerte aan

Regelmatig tips in je mailbox?