Waarom kiezen voor een plat dak met bedekking van EPDM Solutions?

Waarom kiezen voor een plat dak met EPDM bedekking

De eerste platte daken verschenen al 6 000 jaar voor Christus. Ze bestonden uit een vlechtwerk van takken aangevuld met aangestampte aarde. Intussen is gelukkig al veel veranderd. Het draait niet langer enkel over in het droge zitten. Er is oog voor energiezuinig en duurzaam wonen. EPDM is de ideale dakbedekking om dit doel te bereiken. Maar waarom nu kiezen voor een plat dak met bedekking van EPDM Solutions?

Evolutie van het plat dak in de loop der jaren

“Heel lang geleden werd er pek gebruikt. Dat pek werd op het plat dak uitgegoten en bracht op die manier een soort van dichting”, legt Tom Bogaert, oprichter en bestuurder van EPDM Solutions, uit. “Daarna kwam asfalt in beeld. Dit wordt via een open vlam aangebracht op het plat dak. Nog wat later werd EPDM op de markt gegooid. Wijzelf hebben met EPDM Solutions een tiental jaar geleden besloten om enkel nog met EPDM te werken door de vele voordelen van dit materiaal.”

  • EPDM is UV-bestendig.
  • EPDM kan grote oppervlaktes zonder naden bedekken.
  • EPDM is veel rekbaarder dan asfalt.
  • EPDM geeft veel meer mogelijkheden naar aansluitingen toe.

“Als je een keuze moet maken tussen alle producten die op dit moment op de markt zijn, is de keuze snel gemaakt. EPDM gaat tot 2 à 3 keer langer mee dan de klassieke roofing. Bovendien wordt een dak steeds meer gebruikt als belevingsruimte. Denk aan een dakterras of groendak. Dan is het belangrijk dat de dakbedekking zo lang mogelijk meegaat.” 

Plaatsing van de EPDM op je plat dak

Op een dak werken houdt risico’s in. “Bij EPDM Solutions is de veiligheid van onze medewerkers van het grootste belang”, zo vertelt Brecht Kindt, CEO van EPDM Solutions. “Daarom voorzien wij onze mensen van de juiste opleiding en de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen. Onze gereedschappen zijn allemaal snoerloos. Zo vermijden we ongevallen.”

“Een EPDM-dakbedekking is een slimme investering. Je creëert extra ruimte voor je dakterras of groendak. Verder is het ook de ideale oplossing voor het recupereren van regenwater zonder bruinafzetting of kleurverschil. Dit in combinatie met de lange levensduur van 50 jaar biedt alleen maar voordelen.”

Het dakdossier van EPDM solutions

EPDM Solutions bezorgt elke klant een overzichtelijk en persoonlijk dakdossier. Mathias Van Den Berghe is manager van de projectadviseurs bij EPDM Solutions en vertelt meer over dit dakdossier: “Naast de offerte, lees je in het dakdossier welke materialen op jouw plat dak gebruikt worden. Je krijgt ook een overzicht van de premies die je kan bekomen. Je krijgt informatie over het belang om je plat dak goed te onderhouden. Je vindt in het dakdossier ook een korte toelichting van wie er in de firma werkt. Zo weet je goed op wie je kan rekenen tijdens en na de werken. 

We kiezen er voor om jou als klant optimaal in te lichten. Zo weet je al voor de start van de werken wie we zijn, wat we doen en waarin we het verschil maken met andere spelers op de markt. Zo maak je als klant een geïnformeerde keuze om met ons samen te werken.”

Waarom kies je voor een plat dak met EPDM?

Twee architecten leggen uit waarom ze in hun ontwerpen kiezen voor platte daken met EPDM dakbedekking.

Lien Desmaele van 10 architecten: “Wij verkiezen een plat dak omdat dit de moderne stijl representeert. Architecturaal gezien zijn platte daken heel interessant naar volumeopbouw toe. Je hebt veel meer mogelijkheden op vlak van combinaties en opbouw. Een hellend dak biedt deze mogelijkheden niet. Met platte daken kan je veel meer variëren en spelen.”

Peter Ryde van Berkein Architects: “We proberen vaak een strakke architectuur te maken. Een platte dakvorm zorgt hierbij voor de beste resultaten. We houden de dakpakketten zo slank mogelijk, omdat dat het elegantst oogt. We kiezen vaak voor EPDM omdat we zo heel goede resultaten behalen op vlak van duurzaamheid van het dak. Met EPDM gebeurt de afwerking van de randen op een eenvoudige en elegante manier. We zitten vaak met koepels op het dak, met balustrades die weggewerkt moeten worden of gootjes die ingewerkt moeten worden. We merken dat we met EPDM  op dat vlak de beste resultaten behalen.”

Enkele interessante weetjes van EPDM Solutions

 

  • EPDM Solutions werd begin 2015 opgericht. 48 medewerkers werken mee aan ongeveer 500 realisaties per jaar.
  • Wist je dat tot wel 30% van de warmte in huis verloren gaat via het dak? Je dak isoleren is dus essentieel.
  • Wist je dat je in Vlaanderen aanspraak kunt maken op een dakisolatiepremie van 4 euro per m²?

Contacteer EPDM Solutions voor de duurzame en professionele bedekking van jouw plat dak.

Volg ons op Facebook of Instagram.

Jouw plat dak perfect geïsoleerd en afgewerkt tot in de puntjes?

Vraag je gratis plaatsbezoek en offerte aan