Renoveer je dak met het renteloze Vlaams renovatiekrediet tot 60 000 euro

Renoveer je dak met het renteloze Vlaams renovatiekrediet tot 60 000 euro

We moeten met ons allen energiezuiniger gaan wonen. Dat is goed voor je portemonnee en voor het klimaat. In Vlaanderen is er nog veel werk aan de winkel om dit te bereiken. Daarom lanceert Vlaanderen het project ReNUveren. Het is nu tijd om er iets aan te doen. Ben je sinds 2021 eigenaar van een huis of appartement? Dan leen je tot 60 000 euro renteloos om werken uit te voeren die de energieprestaties van je huis verbeteren. Renoveer je dak met het renteloze Vlaams renovatiekrediet tot 60.000 euro.

Betere dakisolatie en dakramen voor een beter e-peil

E-peil, EPB, EPC. Wat betekent dit eigenlijk allemaal?

1. EPB

EPB staat voor Energieprestatie en Binnenklimaat. Vraag je in Vlaanderen een stedenbouwkundige vergunning aan of doe je melding van een verbouwing? Dan moet je gebouw na de verbouwingen aan bepaalde energienormen voldoen. Deze normen zijn de EPB-eisen.

2. E-peil

Dit is de score die aantoont hoe energiezuinig je woning is. Hoe lager de score, hoe beter de energiewaarde. Deze score wordt bepaald op basis van verschillende factoren. Bijvoorbeeld dakisolatie of dakramen.

3. EPC

Het EPC is het energieprestatiecertificaat. Hierop staat het energielabel van je huis. Label F is de laagste waarde. Het betekent dat je woning heel slecht presteert op vlak van energiezuinigheid. Label A staat voor bijna-energieneutraal. Deze woningen verbruiken bijna geen energie.

Renteloze lening voor dakisolatie en dakramen

Het dak is bepalend voor het e-peil van je woning. Langs een dak zonder isolatie of langs oude dakramen ontsnapt veel energie. Met degelijke dakisolatie en nieuwe dakramen verbeter je jouw e-peil aanzienlijk. Hiermee voldoe je direct al aan een van de voorwaarden voor de renteloze lening tot 60 000 euro. 

Ga je van energielabel E of F naar A, B of C? En voer je deze werken uit binnen de 5 jaar na de aankoop van je woning? Informeer dan zeker bij de bank om je renovatiewerken te financieren met deze renteloze lening. Hoeveel je kan lenen hangt af van het energiepeil dat je wil behalen. Niet alleen een eerste aankoop komt in aanmerking. Ook in geval van het uitkopen van een mede-eigenaar of bij de aankoop van een tweede verblijf vanaf 2021 kan je beroep doen op de renteloze lening.

Voer je dakwerken via de renteloze lening uit met dakexpert EPDM-solutions.

Volg ons op Facebook of Instagram.