koepels

Dakraam of lichtkoepel voor gezond licht

Licht brengt leven. Via uw dakraam of lichtkoepel in uw plat dak brengt u letterlijk leven in huis.

Natuurlijk licht schept een aangename sfeer in uw woning of kantoor. Het creëert ontegensprekelijk een beter psychologisch welbevinden bij uw gezinsgenoten of collega’s, wat zorgt voor meer energie. En meer daadkracht.

Neem daarbij dat een dakraam méér licht binnenbrengt dan een gewoon muurraam met dezelfde oppervlakte, en het wordt snel duidelijk dat een dakraam of lichtkoepel zorgt voor een goed binnenklimaat. Het bezorgt u daarenboven een lagere energiefactuur door intenser gebruik van natuurlijk licht.

Dus u gaat binnenkort bouwen of verbouwen? Of u vernieuwt uw plat dak? U wil van die donkere ruimte af? Overweeg dan zeker even of een dakraam of lichtkoepel op uw plat dak aangewezen is.

Dakraam of lichtkoepel?

Wat is het verschil tussen een dakraam en een lichtkoepel? De naam zegt het zowat zelf. Een dakraam is vlak, terwijl u bij een lichtkoepel een bolvormige schelp ziet. Voor uw dakvenster of lichtkoepel op uw plat dak kiest u dus uit diverse vormen, maar ook uit diverse maten en materialen.

Vraag info bij EPDM-Solutions. Er bestaat zeker een uitvoering die aan al uw verwachtingen en voorkeuren beantwoordt.

Waarom u uw dakraam straks koestert?

Natuurlijke lichtinval voor een aangenaam binnenklimaat

Laat ruimtes groter lijken.

Laat alle muren vrij voor nuttig gebruik.

Een dakvenster naar uw smaak!

 U kiest uit talrijke materialen en vormen. Volgens uw persoonlijke voorkeur. Welke mogelijkheden zijn er zoal? Lees snel verder.

Veiligheid voor alles!

 

EPDM-Solutions gaat voor de veiligste dakramen en lichtkoepels. Het laatste wat u immers wil, zijn scherven die naar beneden donderen.

Uw lichtkoepel of dakraam in uw plat dak dient bestand te zijn tegen de felste hagel en een pak sneeuw. De beste keuze daartoe is een koepel uit acrylaat of polycarbonaat. Acrylaat is tot 15 keer sterker dan glas met dezelfde oppervlakte. Polycarbonaat is met 200 tot 250 keer de sterkte van glas vrijwel onbreekbaar.

Een heel gamma dakramen en lichtkoepels is daarmee meteen ook beloopbaar. En vormt zo dé eyecatcher op uw dakterras.

Welk materiaal u ook kiest, er is steeds een transparante of opale melkwitte uitvoering beschikbaar. Opale dakramen breken het licht en zijn ondoorzichtig. Dakramen in glas worden ook nog steeds ingezet. Hoogrendement beveiligingsglas bijvoorbeeld weerstaat de zwaarste inslagen.

Uw dakraam is per definitie ook minder zichtbaar dan een gewoon raam. Een troef die ervoor zorgt dat een dakraam of lichtkoepel op uw plat dak goede beveiliging biedt tegen inbraak. Extra inbraakbeveiliging is zelfs mogelijk via een koepel die voldoet aan weerstandsklasse 2 van NEN 5069, waarmee het dakvenster het Politiekeurmerk Veilig Wonen krijgt.

Eenvoudig open en dicht

 

U kiest voor een vast dakraam, of één dat manueel of elektrisch opent. Zo zorgt uw dakraam mee voor verse lucht in de onderliggende ruimte. Ook voorprogrammering is mogelijk. Dan opent en sluit uw dakraam op het tijdstip dat u instelt. EPDM-Solutions staat u graag bij in uw keuze.

Goede U-waarde, goed geïsoleerd

 

Naast de verlichtings- en verluchtingsfunctie heeft uw dakraam ook een isolatiewaarde. Hoe meer schalen uw lichtkoepel bevat, hoe beter die isolatiewaarde. Zo isoleert een driewandige dakkoepel uiteraard beter dan een enkelwandige. Zo is uw gezin beschermd tegen te felle zon en tegen de kou. Uw dakraam draagt bij tot een goede energieprestatie van uw woning.

Goed geïsoleerde koepels op uw plat dak hebben vandaag een perfecte akoestische werking. Vraag raad bij EPDM-Solutions.

Snelle en professionele plaatsing door EPDM-Solutions

EPDM-Solutions plaatst uw dakraam of lichtkoepel met veiligheidsschroeven in uw platdakconstructie. De afwerking met EPDM zorgt voor een goede afwatering en perfecte waterdichtheid.

Heeft u vragen over de beste oplossing voor úw plat dak? Vuur ze vandaag af naar EPDM-Solutions.

Neem gratis en vrijblijvend contact op met EPDM-Solutions

Neem gratis en vrijblijvend contact op met EPDM Vrijblijvend offerte aanvragen