Wat als het regent tijdens de uitvoering van de werken aan je plat dak?

Wat als het regent tijdens de uitvoering van de werken aan je plat dak?

Wat als het regent tijdens de uitvoering van de werken aan je plat dak? Kunnen de werken dan doorgaan? Zal je water binnen krijgen? Dit zijn zeker enkele vragen die door je hoofd flitsen als er werken aan je plat dak gepland zijn. We kunnen je alvast geruststellen. Het antwoord op de tweede vraag nee is. Het antwoord op de andere vragen vind je hier terug.

Hoe plant de dakwerker de werken aan het plat dak in?

Werken aan een plat dak gebeurt altijd in de buitenlucht. Dat spreekt voor zich. En de buitenlucht is onlosmakelijk verbonden aan de weersomstandigheden. Voor de dakwerker is het volgen van het weerbericht dus een vast onderdeel van het werk. Het is even geroutineerd als alle andere handelingen die bij het plaatsen van een plat dak komen kijken. Enkel zo lukt het om in te schatten wanneer we de werken aan jouw plat dak zullen inplannen.

Kan de dakwerker regen altijd perfect inschatten?

Helemaal niet. Zelfs voor de specialisten is het Belgische weer vaak moeilijk te voorspellen. Er is al vaak gevloekt op de weerman of weervrouw van dienst als een uitstap letterlijk in het water valt. Terwijl de hele dag zon voorspeld werd. Het gaat nu eenmaal over voorspellingen. Niet over zekerheden. Hou er dus rekening mee dat we niet altijd op de geplande uitvoeringsdatum kunnen starten. Zien we ‘s ochtends de bui hangen? Dan gaan we liever voor een dag waarop we meer kans op mooi weer hebben. Dat is veiliger voor iedereen.

Wat is het verschil tussen werken aan een plat dak in een nieuwbouw of bij een renovatie bij regenweer?

Bij een nieuwbouwproject komt het plat dak direct na het opbouwen van de muren. Er is nog geen enkele afwerking in de ruimte onder het plat dak. De bouw zit dus nog volop in de ruwbouwfase. Logisch, want alles moet eerst droog zijn vooraleer je het netjes kan afwerken. Bij een nieuwbouw zijn we dus minder afhankelijk van het weer. Uiteraard gaan we geen plat dak plaatsen als het regent dat het giet. Maar de omstandigheden zijn minder delicaat dan bij een bestaande woning.

Bij een renovatie houden we uiteraard wel rekening met de afgewerkte ruimte onder het plat dak. Het voorkomen van insijpelend water is in dit geval topprioriteit.

Kan er bij regenweer helemaal niet gewerkt worden aan je plat dak?

Toch wel. We werken enkel met EPDM dakbedekking. Dit komt in een groot doek. Zo bedekt het naadloos de volledige oppervlakte van je dak. Snel uitrollen is dus de boodschap als de eerste regendruppels komen. Zit je toch met een grotere oppervlakte? Dan voorzien we het nodige om alle delen van jouw plat dak op tijd te beschermen tegen de regen.

Wat als er nog geen dakbedekking ligt als het begint te regenen?

We hebben altijd voldoende zeilen mee om je huis te beschermen tegen regenval. Zo blijft je altijd in het droge zitten, ook als het typische Belgische weer zich laat gelden. We streven er altijd naar om het plat dak zo weinig mogelijk onbeschermd te laten liggen.

Is het veilig om op een plat dak te werken bij regenweer?

Veiligheid is een belangrijk onderdeel van het werk van de dakwerker. We voeren de werken uit met de juiste veiligheidsmaatregelen. Bij regenweer zijn er inderdaad meer risico’s. Het is glad. De zichtbaarheid is beperkt. Regen is een hindernis. Dankzij onze expertise kunnen we deze risico’s goed inschatten. Is het onverantwoord om door te werken aan je plat dak? Dan gaan we snel jouw dak beschermen en doen we verder met de afwerking bij droog weer. Kunnen we ons toch voldoende beveiligen? Dan gaan de werken verder.

Jouw plat dak perfect geïsoleerd en afgewerkt tot in de puntjes?

Vraag je gratis plaatsbezoek en offerte aan

Regelmatig tips in je mailbox?