Stormschade aan je plat dak

Stormschade plat dak

In 2020 kregen we in de maand februari op amper vier weken tijd drie grote stormen over ons heen. Storm Ciara en Dennis waren vast de bekendste stormen van vorig jaar. Van code geel naar code oranje, deze kleuren werden in heel wat nieuwsberichten in het rond geslingerd. De stormschade die de rukwinden veroorzaakten was aanzienlijk.  Zo kwamen er tijdens storm Dennis maar liefst 16 000 berichten binnen op het noodnummer 1722. Wie weet wat ons in 2021 te wachten staat. Sowieso zal er ook dit jaar eens een storm over ons heen waaien. Vermijd stormschade aan je plat dak.

Hoe schade voorkomen aan je plat dak bij een storm?

Er zijn helaas geen maatregelen die gegarandeerd schade voorkomen. Maar met enkele preventieve maatregelen verklein je de kans op stormschade aan je dak. Vermijd stormschade aan je plat dak.

Het onderhoud van je dak is een belangrijke stap in de goede richting. Kijk regelmatig de staat van jouw plat dak na. Blijven er na een regenbui plassen liggen? Zie je loszittende stukken dakbedekking? Of een losse dakrand? Laat alles tijdig nazien en herstellen. Dan staat jouw dak sterk als er een storm voorbijraast.

Heb je een aanbouw met plat dak? Controleer zeker de staat van jouw zadeldak en schoorstenen. Laat losliggende dakpannen vastmaken. Of laat een instabiele schoorsteen zo snel mogelijk herstellen. Als deze tijdens een storm op jouw plat dak vallen, veroorzaken ze aanzienlijke schade.

Verwijder regelmatig bladeren en vuil uit dakgoten en afvoerpijpen. Bij hevige regenval staat jouw plat dak anders in een mum van tijd onder water. Maar waar kan dit water naartoe sijpelen? Een vrije doorgang in de regenpijpen vermijdt dit probleem. Wist je dat je voor grondige onderhoudsbeurt van je plat dak terecht kan bij EPDM Solutions?

Je hebt schade aan jouw plat dak. Wat nu?

Verwittig in eerste instantie de hulpdiensten. Heb je enkel materiële schade? Bij elke storm wordt het noodnummer 1722 geactiveerd om schade zonder lichamelijke letsels te melden. De hulpdiensten zullen jouw dak tijdelijk beschermen met een zeil. Geef de schade door aan jouw verzekeraar. Neem zo snel mogelijk enkele foto’s om jouw dossier te staven. En last but not least, laat je plat dak zo snel mogelijk herstellen. Dan kan je weer zorgeloos genieten van een gezellig, droog huis.

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van onze professionele services.