Safety first! We kunnen het niet genoeg zeggen.

Dakdekker is ongetwijfeld een gevaarlijk beroep. Behalve dat het een fysiek veeleisende baan is, moet ons team ook altijd op hun hoede zijn voor mogelijke noodsituaties. Aandacht voor veiligheid op het dak dragen wij dus hoog in het vaandel.

Is dakwerker een risicoberoep?

Dakwerkers voeren hun job buiten en op hoogte uit en dat brengt bepaalde risico’s met zich mee. Om deze zoveel mogelijk te beperken, zorgen wij voor een gedegen veiligheidsopleiding. Daarnaast draagt elke medewerker beschermende kleding en wordt gebruik gemaakt van de juiste veiligheidsmaterialen. Elk project wordt een ervaren team in goede banen geleid.

De risico’s van het dakwerkersvak, maken het overigens geen minder mooi beroep. Integendeel! Op grote hoogte kunnen werken heeft haast iets heroïsch. De veiligheidsvoorschriften moet je er als professional natuurlijk bij nemen.

De toegang tot het dak

Klim je toch zelf op het dak? Dan is een vlotte toegankelijkheid een van de belangrijkste voorwaarden om veilig te kunnen werken. Zorg in eerste instantie altijd voor een stabiele ondergrond om je ladder op te plaatsen.

Wij gebruiken enkel werkmateriaal van topkwaliteit dat perfect op elkaar is afgestemd om aan de meest recente veiligheidsnormen te voldoen.

Het risico om te vallen

Zelfs deskundige dakbedekkers kunnen ervan meespreken: eenmaal op het dak is de kans reëel dat je er vroeg of laat af valt. Of het nu perfect weer is of het regent.

Je kan jezelf dus ernstig verwonden als je het dak opgaat. Grootste boosdoener is meestal een slecht of onvolledig gemonteerde dak- of randbeveiliging. Bovendien heb je te maken met tonnen apparatuur waarover je daarboven kan struikelen. Wees dus voorzichtig, want 35% van de opgelopen letsels na een val van het dak zijn zelfs dodelijk.

Welke veiligheidsmaterialen gebruiken we?
Veiligheidshelm:

Deze helm beschermt het hoofd tegen stoten of vallende voorwerpen.

Harnasgordels:

Vanaf een werkhoogte van 2 meter, dragen onze plaatsers een harnasgordel. Deze verhindert de val niet, maar biedt wel de juiste beveiliging tijdens het vallen.

Handschoenen:

Houtsplinters, blaren of schaafwonden aan de handen zijn tijdens de dakwerken nooit ver weg. Handschoenen uit rundsleder bieden dan de juiste bescherming.

Veiligheidsbril:

Er zijn heel wat oorzaken waardoor een oog beschadigd kan raken. Wij gebruiken een type veiligheidsbril dat tegen een duwtje kan, maar altijd in positie blijft.

Blocfor:

Dit valstopapparaat is uitermate geschikt voor toepassingen in de bouw en zeker voor gebruik op dakterrassen en scherpe randen Het systeem wordt tijdens een val automatisch vergrendeld, waardoor de valhoogte beperkt blijft. Wel zo veilig!

Veiligheidsschoenen:

Deze soort schoenen geven niet alleen de juiste bescherming tegen vallende voorwerpen, maar bieden ook voldoende comfort. Wij gebruiken ook steevast de veiligheidsschoenen voorzien van een letter ‘S’ van Safety.

Kies voor een professionele aanpak van jouw dakwerkzaamheden

Bij EPDM Solutions zijn we trots op onze kwaliteitsservice en op onze vakkundige aanpak. We nemen onze verantwoordelijkheden serieus en we zijn ons bewust van de veiligheidsrisico’s. We doen er dan ook alles aan om zowel ons team als jouw gezin goed te beschermen.

Dit mag dan misschien niet de goedkoopste oplossing zijn voor jouw bouwwerken, het is zeker en vast de meest betrouwbare. 

Volg ons op Facebook of Instagram.

Veiligheid op het dak

Jouw plat dak perfect geïsoleerd en afgewerkt tot in de puntjes?

Vraag je gratis plaatsbezoek en offerte aan

Regelmatig tips in je mailbox?