Bij een plat dak denk je automatisch aan een dakbedekking met roofing. Dat zwarte, korrelige, kleverige goedje dat jouw dak waterdicht maakt. Maar na al die jaren hebben de natuurelementen hun werk gedaan. De zon doet jouw roofing bijna smelten. De vrieskou tast de elasticiteit aan. Je hebt schrik voor lekken. Is het nu tijd voor een nieuwe laag? Dat is geen goed plan. Want binnen enkele jaren zit je weer met hetzelfde probleem. Intussen zijn er al veel betere materialen op de markt. Vaarwel roofing, welkom EPDM.

 

❌ Bij roofing gaat je plat dak niet buigen, maar barsten.

De eerste jaren blijft je roofing waterdicht. Maar de weersomstandigheden maken je roofing jaar na jaar minder elastisch. En wat gebeurt er met een elastiek die verweert? Inderdaad, hij begint te barsten en breekt. Net datzelfde gebeurt met je roofing. Er ontstaan scheurtjes en lekken. En waterlekken zijn geen pretje.

✅ EPDM blijft buigen

Een gebouw leeft. Bij warmte zet iets uit, bij koude gaat het krimpen. EPDM dakbedekking rekt mee volgens de weersomstandigheden. En die elasticiteit blijft tot wel 50 jaar bestaan. 50 jaar zonder scheuren of lekken, dat telt.

 

❌ Waar rook is, is vuur. Roofing plaatsen is niet zonder risico.

Af en toe komt het in het nieuws. Woning gaat tijdens dakwerken in de vlammen op. Hoe pijnlijk is dat. Roofing wordt met branders vast gesmolten. En dat is niet zonder risico. Niet alleen voor brand, maar ook voor de gezondheid. Want de chemische dampen die hierbij vrijkomen zijn tot ver te ruiken. Allesbehalve gezond voor iedereen in de omgeving.

✅ Veilig vastlijmen, zo komt EPDM strak op je dak.

Bij dakwerken met EPDM komt er geen vlam aan te pas. Hiermee schakel je dus direct het risico op brand uit. Bovendien verspreidt de lijm geen chemische dampen in de omgeving. Adem vrij en met een gerust gemoed.

 

❌ Roofing verdwijnt mee in de regenput.

Als er regenwater over je plat dak stroomt, komen er stukjes roofing los. Deze kleine zwarte deeltjes gaan helaas mee je regenput in. En blijven aan je wasgoed kleven. Of stromen door je toilet.

✅ EPDM houdt het regenwater zuiver.

EPDM is volledig watervaste rubber. Zelfs bij de hardste regenbuien komt er helemaal niet mee de regenput in. Enkel zuiver regenwater voor een zuivere was, een zuiver toilet en een zuivere regenput.

 

Vervang je roofing door EPDM met de deskundige plaatsing van EPDM Solutions.

Jouw plat dak perfect geïsoleerd en afgewerkt tot in de puntjes?

Vraag je gratis plaatsbezoek en offerte aan

Regelmatig tips in je mailbox?