ReNUveer: isoleer je plat dak met extra budget van de Vlaamse overheid

ReNUveer: isoleer je plat dak met extra budget van de Vlaamse overheid

Het recentste klimaatrapport van de VN spreekt van ‘code rood voor de mensheid’. Ook voor de Vlaamse Overheid is het vijf voor twaalf om de klimaatproblemen aan te pakken. Daarom maakt ze NU mooie budgetten vrij om woningen energiezuinig te renoveren. Dankzij deze financiële duw wordt het behalen van de energienormen betaalbaar. Want energiezuinig wonen is een pluspunt voor je comfort, je portemonnee én voor het klimaat. ReNUveer staat voor twee types financiële steun voor verbouwingswerken.

Renoveer je plat dak met het renteloos renovatiekrediet tot 60 000 euro

Als je iets doet, doe je het beter ineens goed. Maar wat als de middelen om grondig te verbouwen er niet zijn? En een nieuwe lening je niet direct als muziek in de oren klinkt? Doe geen half werk en informeer naar het renteloze renovatiekrediet. Het is ook een lening, maar je krijgt jaarlijks de rente op deze lening terug. Dat spaart je alvast heel wat geld uit. En het zorgt ervoor dat je geen jaren meer moet sparen om te kunnen genieten van een energiezuinig huis. Je plat dak renoveren en isoleren is een absolute must om energiezuinig te verbouwen. Een degelijk plat dak met voldoende isolatie biedt alleen maar voordelen. Bovendien voldoe je hierdoor sneller aan de voorwaarden om in aanmerking te komen voor deze renteloze lening.

Wat zijn de voorwaarden om een renteloos renovatiekrediet te krijgen?
  • Je bent de nieuwe eigenaar van een woning of een appartement.
  • Deze woning of appartement heeft een slecht energielabel E of F.
  • Je brengt de woning binnen de 5 jaar naar energielabel A, B of C.
Hoe bekom je het renteloos renovatiekrediet?
  • Je gaat een hypothecair krediet aan bij een kredietinstelling die meewerkt aan dit project. Hier horen onder andere de bekendste banken bij.
  • Je geeft je wens om je woning energiezuinig te verbouwen aan. Zo kan de gekozen kredietinstelling je hypothecair krediet aanvullen met deze renteloze renovatielening.
EPC-labelpremie voor je plat dak

Ben je al enkele jaren eigenaar van een huis of een appartement met een slechte energieprestatiestaat? Dan helpt deze EPC-labelpremie tot 5 000 euro je verder om je woning energiezuinig te maken.

Wat zijn de voorwaarden om een EPC-labelpremie te krijgen?
  • Je hebt een geldig energieprestatiecertificaat dat niet ouder is dan 2019. Hieruit blijkt dat je woning energielabel E of F behaalt.
  • Je haalt binnen de 5 jaar energielabel A, B of C.
  • Deze premie is niet cumuleerbaar met de totaalrenovatiebonus
Hoe bekom je de EPC-labelpremie?

Je dient hiervoor een aanvraag in bij Fluvius.

Behaal een betere EPC-waarde met isolatie in je plat dak

Vooraleer je deze premies aanvraagt, doe je eerst wat rekenwerk. Wat moet je zeker renoveren om aan de energienormen te voldoen? Het antwoord is eenvoudig. Je dak staat met stip op nummer 1. Je huis verwarmen vraagt veel energie. Warmte stijgt en gaat richting het dak. Is dit dak nauwelijks geïsoleerd, dan loopt het verlies aan warmte op tot wel 25%. Zo is je rekenoefening snel gemaakt.

Wist je dat ook EPDM solutions jou begeleidt bij het berekenen van je voordelen en het aanvragen van de mogelijke premies?

ReNUveer je plat dak met EPDM Solutions.