Check zeker of je beter wacht tot 2023 om je verbouwpremie aan te vragen

Check zeker of je beter wacht tot 2023 om je verbouwpremie aan te vragen

De eengemaakte VerbouwPremie heeft de nieuwe inkomensgrenzen voor 2023 bekendgemaakt. Wat betekent dit voor jou? Dat het misschien interessanter is om pas in 2023 je premie aan te vragen. Ook al zijn de verbeteringswerken aan je woning nu al gebeurd. Sinds 1 oktober vraag je alle premies voor verbeteringswerken aan je woning aan via een centraal platform. Er wordt gewerkt met een getrapt systeem. De laagste inkomens krijgen meer dan de hoogste inkomens. Wie weet val je met de nieuwe inkomensgrenzen in een lagere categorie, waardoor je hogere premies krijgt. Check dus zeker of je beter wacht tot 2023 om je verbouwpremie aan te vragen. Vind hier alvast een antwoord op enkele veelgestelde vragen.

Welke inkomenscategorieën gebruikt de VerbouwPremie?

De VerbouwPremie spreekt over 3 inkomenscategorieën. De laagste, middelste en hoogste. Daarnaast wordt ook een onderscheid gemaakt tussen eigenaars en niet-eigenaars. Er is ook een verschil in inkomensgrenzen voor alleenstaanden, alleenstaanden met personen ten laste en koppels.

Welk bewijs van inkomen gebruikt de VerbouwPremie?

Jouw inkomenscategorie wordt bepaald door het laatste aanslagbiljet dat je ontvangen hebt. Doe je nu of begin 2023 een aanvraag, dan gaat dit wellicht over je gezamenlijk belastbaar inkomen van 2021.

Welke verschillen zijn er tussen de inkomensgrenzen van 2022 en 2023?

Door het toepassen van de index loopt het verschil tussen 2022 en 2023 op tot enkele duizenden euro’s. Zo liggen de grenzen voor de laagste inkomens in 2023 zo’n 4.000 euro tot ruim 6.000 euro hoger dan in 2022. Wie weet kom je hierdoor vanaf 2023 in een andere categorie terecht. En heb je hierdoor recht op hogere premies. Het is dus meer dan de moeite om na te kijken of je beter wacht tot 2023 om je premies aan te vragen. Wil je onmiddellijk weten hoeveel je zal krijgen? Gebruik dan de online simulator voor 2023.

Welke werken komen in aanmerking voor de VerbouwPremie?

Kort samengevat krijg je premies voor alles waar je woning beter van wordt. Renovatie en isolatie van je dak, buitenmuren of vloeren. Nieuw buitenschrijnwerk. Bronnen van hernieuwbare energie. Verbeteringswerken aan elektriciteit of sanitair. Alles wat je huis energiezuiniger en comfortabeler maakt. Bekijk wel goed op voorhand of alle werken aan de vooropgelegde normen voldoen.

Mijn dakwerken zijn al uitgevoerd. Wat nu?

Dat is geen enkel probleem. De VerbouwPremie geldt voor facturen die tot 2 jaar oud zijn. Je hebt dus nog even de tijd om je aanvraag voor recent uitgevoerde werken in te dienen.

Contacteer nu EPDM Solutions voor het isoleren en renoveren van je plat dak.

Jouw plat dak perfect geïsoleerd en afgewerkt tot in de puntjes?

Vraag je gratis plaatsbezoek en offerte aan

Regelmatig tips in je mailbox?