Hoe onderhoud je jouw plat dak?

Hoe onderhoud je jouw plat dak?

Kom van dat dak af. De hit van Peter Koelewijn klinkt iedereen bekend in de oren. Maar onze oproep is net het omgekeerde. Ga eens dat dak op. Ontpop je eventjes tot dakwerker. Beklim af en toe de ladder om jouw plat dak de nodige zorgen te geven. Onderhoud is net als bij een wagen of een machine de manier om je plat dak zo lang mogelijk in topconditie te houden. Hoe onderhoud je jouw plat dak? Lees het hier.

Ga veilig je plat dak op

Je zou het bijna vergeten. Maar de eerste stap in het onderhouden van je plat dak is de voorbereiding. Veiligheid gaat boven alles. Je plat dak is op zich een veilige omgeving. Je kan er gewoon op stappen. Maar je moet er wel veilig op en af geraken. Check je ladder. Zet die stevig vast. Gebruik in geen geval een ladder die te kort is. Naar boven klimmen kan nog net lukken. Maar terug afdalen naar een ladder die te laag komt is een gevaarlijke kamikazestreek. Je ladder komt dus best wat boven je dak uit. Zo heb je steeds voldoende houvast. Doe deze dakwerken niet alleen. Zorg dat er iemand in de buurt is om indien nodig iets aan te nemen of aan te geven. Of om de ladder vast te houden als extra beveiliging.

Verwijder vuil van je plat dak

Jouw plat dak ligt open en bloot in de volle natuur. Bladeren nestelen zich na een windvlaag in een hoekje. Voorbijvliegende vogels laten takjes of andere dingen vallen. Mos vindt op jouw plat dak de ideale voedingsbodem om goed te groeien. Dit zijn allemaal verzamelplaatsen voor vocht en algen. Hierdoor verweert jouw dakbedekking. Neem dit weg, reinig je dakbedekking en voorkom schade. Maak de doorgang van de dakgoten vrij, zodat regenwater netjes wegsijpelt. Plaats een bescherming over de afloop van de regenpijp om bladeren en takken tegen te houden. Houd zo je dak in topvorm.

Is er schade aan de dakbedekking van je plat dak?

Zet je ogen op scherp en bekijk grondig elke vierkante centimeter dakbedekking. Zie je ergens een scheurtje, een gaatje of andere slijtage? Neem dan onmiddellijk contact op met de dakwerker voor de nodige herstellingen. Bekijk zeker ook de optie om jouw plat dak een duurzame EPDM-dakbedekking te geven. Voeg ineens extra isolatie toe en met een jaarlijks onderhoud ben je terug voor tientallen jaren goed.

Contacteer EPDM Solutions voor jouw plat dak in topconditie.

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Jouw plat dak perfect geïsoleerd en afgewerkt tot in de puntjes?

Vraag je gratis plaatsbezoek en offerte aan

Regelmatig tips in je mailbox?