Herstellingen aan het plat dak van appartementsgebouwen

Herstellingen aan het plat dak van appartementsgebouwen

Het heeft de laatste weken veel geregend. En ook regelmatig gestormd of hard gewaaid. De bewoners van de appartementsgebouwen in jouw beheer zitten hoog en droog. Of dat verwacht je tenminste. Want schade aan het plat dak komt meestal pas later naar boven. Er sijpelt water binnen. De muur wordt stilaan vochtig. En dan komt het telefoontje. Je krijgt de melding van de bewoners van de bovenste verdieping. De link met het dak is snel gelegd.

Direct het dak laten nakijken is de boodschap. En er is uiteraard geen tijd te verliezen om de nodige herstellingen te laten uitvoeren. Maar hoe komt die schade er? En hoe voorkom je deze schade?

Hoe ontstaat schade aan het plat dak van je appartementsgebouw?

Op de meeste platte daken van appartementsgebouwen ligt roofing gemaakt van aardolie. Roofing wordt in stroken gelegd. De naden worden dicht gebrand. Maar na enkele jaren en wisselende weersomstandigheden heeft de roofing al stevig afgezien. UV-stralen verweren het dak. De elasticiteit vermindert. Er ontstaan barsten. Of de naden komen los. Regenwater blijft op het plat dak staan en zoekt de weg van de minste weerstand. Langs het kleinste scheurtje of gaatje baant het zich een weg naar beneden. In de appartementen onder het dak. Zo snel mogelijk herstellen is de boodschap.

Hoe voorkom je schade aan het plat dak van je appartementsgebouw?

Na jarenlang oplapwerk en herstellingen is een grondige vernieuwing van het dak van je appartementsgebouw aan de orde. Je zoekt een duurzame oplossing. Dit biedt alleen maar voordelen voor de bewoners en voor jou als beheerder van het gebouw. EPDM dakbedekking is naadloos tot een dakoppervlakte van 450 m². Hiermee sluit je dus lekken langs naden volledig uit. Bovendien is EPDM dakbedekking heel elastisch, zelfs bij extreem lage temperaturen. Dit vermindert de kans op scheuren aanzienlijk. Plan na de plaatsing op regelmatige basis een onderhoud in en ervaar het gemak van een duurzaam plat dak.

Dringend herstellingen of onderhoud van het plat dak van je appartementsgebouw nodig? Contacteer EPDM Solutions.

 

Volg ons op Facebook of Instagram.