Duurzaam wonen met jouw plat dak in de hoofdrol

Duurzaam wonen met jouw plat dak in de hoofdrol

Na lang zoeken is het eindelijk zover. Je bent op de ideale plaats voor je droomwoning gebotst. Een stuk grond waar je al direct de toekomstige thuis voor je gezin ziet komen. Of een leuke woning vol potentieel om er helemaal jouw ding van te maken. Je bouw- of verbouwplannen krijgen stilaan vorm. Er komt veel op je af. Zoveel om aan te denken. Zoveel te doen. Trap niet in de valkuil om stappen over te slaan. Neem je tijd om echt over alles na te denken. Hoe richt je jouw ruimtes in? Hoe oriënteer je de uitbreiding? Ga je voor een plat dak of een hellend dak? Bij alles wat je doet staat duurzaamheid centraal. Want duurzaamheid is niet alleen verplicht, maar komt vooral jou en je gezin ten goede. Hoe duurzamer, hoe beter. Maar waar begin je mee? Het antwoord is kort en krachtig. Begin met een plat dak. Ga duurzaam wonen met jouw plat dak in de hoofdrol.

Een plat dak is eenvoudig te isoleren

De tijd dat een plat dak afhankelijk van het seizoen een bron van hitte of koude was, is definitief voorbij. Een plat dak is ideaal voor harde isolatieplaten. Die sluiten perfect aan elkaar aan. Er zijn geen verborgen holtes of gaten. Alles is tot in de puntjes geïsoleerd. Geniet van een knus nestje op koude dagen. En van een zalig koel huis tijdens een hittegolf.

EPDM als duurzame dakbedekking

EPDM is duurzaam op vele vlakken. Voer je dakwerken uit met deze dakbedekking en je bent tot wel 50 jaar op je gemak. Want zo lang gaat dit materiaal mee. Het is weersbestendig en blijft elastisch. Bovendien wordt het in 1 stuk op je dak gelijmd. Niet gebrand. Je kent zeker en vast de geur van roofing die dichtgebrand wordt. Diezelfde geur als het leggen van asfalt op de weg. Dat ruikt allesbehalve gezond. En is ook allesbehalve gezond. Bij het leggen van EPDM komen helemaal geen schadelijke stoffen vrij. Niets boven het inademen van gezonde lucht.

Vul je plat dak met zonnepanelen

Groene energie is niet alleen de toekomst. Het is nu al de norm. Voorzie bij je bouw- of verbouwproject dus zeker ruimte voor zonnepanelen. Weet dat ook je plat dak hiervoor de ideale plaats is. Je zonnepanelen worden perfect georiënteerd voor een optimaal rendement. En er komt geen boormachine aan te pas om ze vast te zetten. Heb je een hellend dak en een bijbouw met plat dak? Voorzie dan op allebei zonnepanelen. Hoe meer, hoe beter voor het milieu én je portemonnee. Combineer dit met een thuisbatterij en je hoeft je hart niet vast te houden telkens als er een afrekening van je energie in je mailbox zit.

Maak van jouw plat dak een groen dak

Groen is mooi, milieuvriendelijk en isolerend. Een groendak is dus echt een topper voor jezelf en je omgeving. Je hebt er nagenoeg geen onderhoud aan, maar geniet wel van alle voordelen. Weet ook dat je niet moet kiezen tussen zonnepanelen of een groendak. Want de twee zijn perfect te combineren. Meer nog, een groendak verhoogt het rendement van je zonnepanelen.

Vang je regenwater op via je plat dak

Duurzaam bouwen betekent zo weinig mogelijk verbruiken. Dat geldt niet enkel voor energie, maar ook voor water. Zelfs in ons vroeger zo natte Belgenland hebben we al eens water tekort. Het wordt een kostbaar goed waar we zorgzaam moeten mee omspringen. Ook al heb je voldoende regenwaterputten. Ze moeten nog gevuld raken. Jouw plat dak helpt hierbij. De EPDM geeft geen kleur of andere stoffen af. In combinatie met een groendak gaat de afvoer van het regenwater geleidelijk aan en niet in vlagen volgens de hoeveelheid regen. Je krijgt helder en zuiver water, ideaal voor de was, het toilet en dorstige planten.

Contacteer EPDM Solutions voor het bouwen van jouw duurzaam plat dak.

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Jouw plat dak perfect geïsoleerd en afgewerkt tot in de puntjes?

Vraag je gratis plaatsbezoek en offerte aan

Regelmatig tips in je mailbox?