Onmiddellijke bevriezing van de huurindex voor woningen met EPC E en F

Onmiddellijke bevriezing van de huurindex voor woningen met EPC E en F

Verhuur je een woning en is die allesbehalve energiezuinig? Dan kan je sinds 1 oktober de huurprijs niet verhogen volgens de index. Het Vlaamse Parlement heeft die dag een onmiddellijke bevriezing van de huurindex voor woningen met EPC E en F goedgekeurd.

Waarom de huurindex voor woningen met een slecht energiepeil bevriezen?

De reden voor deze bevriezing laat zich al raden. Elke huurder van een woning met EPC E en F riskeert een torenhoge energiefactuur. Zelf kan deze huurder hier weinig of niets aan doen. Werken om de woning energiezuiniger te maken zijn voor de eigenaar van het gebouw. En de verwarming helemaal afzetten is ook onmenselijk, want in deze huizen blijft er nauwelijks warmte hangen.

Een energiezuinige huurwoning heeft alleen maar voordelen

De woning energiezuinig maken is voor alle partijen een goede zaak. De huurder zal een pak minder energie verbruiken en veel comfortabeler leven. En als eigenaar waardeer je het huis volledig op. Dan kan je niet alleen de huurindex aanpassen. Jouw woning stijgt op die manier ook in waarde. Op lange termijn zal de huurwoning dus een pak meer renderen.

Waarom je best start bij de platte daken

Wist je dat veruit de meeste energie langs het dak verdwijnt? Zeker in geval van verwarming. Warmte stijgt en baant zich een weg naar buiten. Het kleinste gaatje of spleetje volstaat. Zelfs gaatjes of spleetjes die niet met het blote oog zichtbaar zijn.

Herinner je nog dat gevoel van een windje te voelen waaien in een oud huis? De lucht verplaatst zich hierbij dwars door daken, muren en enkelglazige ramen heen. Voldoende isolatie op je platte daken laat die warmte niet ontsnappen. Bovendien komt bovenop deze isolatie een strakke dakbedekking in EPDM. Dan is je woning terug tientallen jaren beschermd tegen lekken of andere vervelende zaken. Weet ook dat dit je ideale dakbedekking is om zonnepanelen te plaatsen. Nog een investering die zeker en vast zal renderen voor jou en je huurder.

Laat dus zo snel mogelijk de platte daken van je verhuurde woningen aanpakken en geniet jarenlang van deze duurzame investering.

Maak een afspraak met EPDM Solutions om je platte daken aan te pakken.

Jouw plat dak perfect geïsoleerd en afgewerkt tot in de puntjes?

Vraag je gratis plaatsbezoek en offerte aan

Regelmatig tips in je mailbox?